Powered By Blogger

keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Eksoottiset iltakahvitJokin aika sitten sain kahvintuoksuista postia. Tänään oli aika keitellä eksoottiset iltakahvit!Koska kyse on yhdestä ja samasta kahvista, tuli se sitten Kreikasta, Kyprokselta tai Turkista, otin esiin turkkilaisen kahvipannuni, cezven:
Mutta tänään siis aitoa kyproslaista kahvia!Loman tuoksu!


Hienoa ja melko vaaleaa...Ja kolmen kiehautuksen jälkeen...


Ole hyvä!
Iltakahvin kanssa voisi selata päivän lehdet...Mitä toivoisin? 

Molemmat, jos minulta kysytään!Hei: näillä on minun kahvikuppini!Näistä tykkäisin...


...ja näistä...


Näistä tykkäisin SITKU...


...ja näistä...Lehdet selailtu...


...iltakahvi nautittu


Tuomio? Hyvää oli, mutta koska en nykyisin lisäile sokeria mihinkään, niin ei ihan paras hetki tästä kahvista nauttimiseen. Tämä kahvilaji on parhaimmillaan pikkuisen sokerilla maustettuna. Seuraavan kerran kiehauttelen kyproslaista kahvia SITKU ja sokerin kanssa!


2 kommenttia:

 1. Johan oli taas ihan mielettömän hienoja postikorttikuvia tässä postauksessa! Ei kun vain myymään kuvat Kartolle.... ;)

  Jaa, ilmankos on kovin kitkerältä maistunut paikallinen kahvi Turkissa ja Kreikassa. Olen niitä maistellut ilman sokeria. Tai no... joskus sain kyllä niin imelän juoman, ettei sitä voinut juoda makeuden takia. Se kun oli sokeroitu jo valmiiksi ja tarjoilijan maun mukaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, noh... Mutta kiitos silti ;)

   Muita kieliä en hallitse, mutta Turkissa kahvi kannattaa tilata "ORTA" niin silloin siinä on silleen keskipaljon sokeria. "SADE" (lausutaan saade) ois ilman sokeria ja "SEKERLI" on tosimakee. Ja turkkilaisessa kahvissa se sokeri lisätään heti purujen ja kylmän veden kanssa ja keitetään yhteen. Kolmasti kiehauttaen :) Kitkerää sen ei pitäisi olla ollenkaan oikein keitettynä.

   Poista