Powered By Blogger

sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Sunnuntain mukavuuksiaMiten mukava olikaan herätä terveenä uuteen aamuun!

Miten mukavaa olikaan keitellä aamukahvit  Ukon kanssa. Ja kun Ukko oli kahvinsa kumonnut, jatkaa kahvittelua kirjan kanssa...Percy Jackson-sarjan toinen kirja...


...Hirviöidenmeri


Rick Riordan on varmasti hulvaton sanankäyttäjä, mutta koska luen suomennoksia, kaikki kunnia oivaltavista käännöksistä ja hauskoista sanoista Ilkka Rekiarolle!


Tässä kirjassa on lupa kurkkia viimeisille sivuille, sillä jos historia ja mytologia on vähän ruosteessa, on paljon iloa näistä selityksistä:

Tästä on kysymys Hirviöidenmeressä:


Ja tätä oli P.J. sarjan ensimmäisessä kirjassa, Salamavaras:


Salamavaras on niin hieno, hauska ja hurmaava kirja, että olen lukenut sen kolme kertaa ÄÄNEEN  :)


Hyllystä löytyy koko sarja, nuoriso on lukenut kirjat useampaan kertaan ja minä seuraan esimerkkiä...


Ja kun sain Hirviöidenmeren loppuun......aloitin saman tien Titaanien kirousta:Miten mukavaa olikaan käydä haistelemassa ulkoilmaa. Parvekkeella. Muutaman minuutin ajan. Paukkupakkaset ovat ohi ja tänään oli vain -3 astetta.


Miten mukavaa onkaan haaveilla kesäisistä päivistä parvekkeella...


...saahan sitä haaveilla...


Miten mukavaa onkaan, kun to do-list lyhenee...


...vihdoinkin on ihana naulakkoni (kääpäukko! http://365kuppiakahvia.blogspot.fi/2016/01/my-day-my-way.html ) paikallaan!!!


Miten mukavaa oli käydä juomassa päiväkahvit naapurissa pikkuprinsessan 2-vuotisjuhlissa!

Ja miten mukavaa on istua iltakahvilla ihan vaan rauhassa...

Miten mukavaa!

 


8 kommenttia:

 1. Kirjat on lukematta, mutta elokuva nähty. Aivan ihanan väriset kynntilät sinulla. Kas kun heti huomasin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjat ovat kyllä lukemisen väärtit! Ja kai olet molemmat elokuvat nähnyt! Yhtään en tiedä tuleeko jatko-osia ikinä... Ja niin se on, että tämän verran liilaa täytyy jokaisen ihmisen elämässä olla :D

   Poista
 2. Kerrassaan mukava päivä siis! Ja mukavaa, että kääpäukko on löytänyt paikkansa :-). Kiitos muuten näistä kirja-arvosteluista, hain juuri sen Häivähdyksiä-kirjan, jonka luit viime vuonna. Laitoin sen silloin itselleni ylös ja kunhan olen lukenut tuon Nainen junassa, käyn sen kimppuun. Tervettä viikon jatkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääpäukko on niin paikallaan! Kiva, että bongasit tätä kautta lukemista :) Ja kiitos terveyden toivotuksesta, sitä samaa toivon KAIKILLE!

   Poista
 3. En tykännyt näistä elokuvista, tai en kyllä ole katsonut kuin yhden. Voisi joskus kokeeksi kirjan lukea. Nyt urakoin Pottereita pitkästä aikaa. Sain aika jälkiheränneenä tarpeen ostaa ne itselleni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tartte tykätä! Mun mielestä kirjat on parempia :) Ja näiden Percy Jacksoneiden jälkeen Percy jatkaa seikkailujaan toisessa kirjasarjassa, joka meillä myös on hyllyssä, nuorison lukemana. Pottereita en ole koskaan lukenut, koska meillä on ne äänikirjoina :D Ja tietysti leffoina ;)

   Poista
  2. Pakotin Tonin lukemaan mulle sitä ekaa Potteria. Luulen, että se lopulta innostui hommasta vaikkei sitä myöntäiskään :D Nyt se on reissussa ja pakko lukea itse, koska en halua jättää lukemattakaan.

   Oon just sen ikänen, että oon ns. kasvanut Potterin kanssa ja siinä hypetyksessä. Se oli ensimmäinen pidempi kirja, jonka luin ja se tuntui jättipitkältä ja ajattelin etten selviä siitä ikinä. Nyt ostin sen ja mietin, että onpas se ohut liru :D Silloin neljäs(?)luokkalaisena se oli tiiliskivi :)

   Poista
  3. Äänikirja siis sullakin :D Mulle luki Vesa Vierikko, sulle Toni ;) Minä olen päässyt Potterin ja monen monen muunkin maailmaan lasteni kautta. Heille olen vastapalvelukseksi tarjonnut Muumeja, Astrid Lidgrenin luomuksia, Narniaa ja Viisikkoa...

   Poista