Powered By Blogger

sunnuntai 17. tammikuuta 2016

BalettimatkaTätä päivää ja matkaa olin odottanut sekä innolla että jännityksellä: mitähän tästä tulee? Bussilla Helsinkiin! Ja auto täynnä balettiin menevää naisväkeä tietää varmuudella parfyymien sinfoniaa... Mutta koska tunnen itseni ja rajoitukseni, olin jo ennakkonn varaillut etupenkkiä, jonka ystävällinen matkanjohtaja olikin minulle varannut!

Yksi askel taakse päin vielä: läksin siis Kuopuksen tanssiopiston järjestämälle balettimatkalle yhdessä Kuopuksen kanssa. Pakkasta oli -22 astetta, pakko oli varautua myös tien poskeen jäämiseen, joten mukana oli repullinen lämmintä päälle ja eväitä!

Kuopuksella oli matkassa omia tanssikavereita, istuskelivat bussissa omissa oloissaan. Minun vierustoverini oli rauhallinen, hajuton ja hiljainen, joten menomatka sujui aurinkoisissa tunnelmissa.Osa eväistäni:Tauko pidettiin Renkomäen aabeeceellä ja pääsin mm. fiilistelemään Iittalan outlettiin kastehelmi lyhtyjä...
Tässä lähestymme pikkuhiljaa Helsinkiä. Kuvassa myös kaihdin, joka pelasti minut silmiin killittämiseltä  ;)


Perille päästyämme meitä odotti "kurkistus kulisseihin" Kansallisoopperassa. Tässä kohtaa minulla ei ollut arpaonnea: jouduin juurikin siihen ryhmää, missä oli pahimmat parfyymin lemut. Huomasin sen liian myöhään, ryhmä ei ollut enää vaihdettavissa, olimme jo erkaantunee. Enkä tietenkään halunnut jäädä pois kierrokselta. Mutta vajaan tunnin aikana sain mittavan päänsäryn, vaikka kävelin portaita oppaan kanssa, kun muut menivät hissillä ja vaikka pysyttelin mahdollisimman kaukana hajun lähteestä. Terve ihminen ei voi ymmärtää, miten suuri kärsimys tuoksu voi olla!!!

Ensi kerralla: Tulethan tuoksuitta, KIITOS!

Mutta pari kuvaa kierrokselta:
Kakkosparvella näyttäisi olevan vielä tilaa...


Näyttämöä rakennetaan illan esitykseen...


Bajadeerin pukuja käytävillä pukuhuoneiden vieressäKävimme myös puvustamossa, mutta siellä ei saanut kuvata, koska seinillä oli salaisuuksia: INDIGO
http://www.ooppera.fi/ohjelmisto/indigo/4155 Puvustus ei ollut vielä julkista tietoa, mutta sen verran voin lipsauttaa, että näyttää mielenkiintoiselta produktiolta! Ja jos nyt kiinnostuit, niin... Indigo on nähtävissä suorana lähetyksenä 30.1.2016 klo 19 Yle Teemalla.
Minä kuljin portaita, näin enemmän...


Lavalle pääsimme kurkistamaan...


...rakennus oli kiivaassa käynnissä. Lavasteita tuli ylhäältä, takaa, vasemmalta ja oikealta...Seuraava kyltti onkin sitten jo ravintola Mamma Rosan vessasta:


Mamma Rosan maistuvien ruokien ääreen pääsimme seuraavaksi

http://mammarosa.fi/esittely/


Miltäs näyttää annokseni? Maissikanaa, punajuuririsottoa, omena-balsamicokastiketta:


Hyvän ruuan päälle hyvät kahvit: tuplaespresso


What else?Vatsat täynnä siirryimme takaisin oopperatalolle
Tarujen Intiaan sijoittuva teos edustaa 1800-luvun venäläistä balettia parhaimmillaan. Suuri balettispektaakkeli sisältää niin paljon silmänkarkkia, että se on erinomainen teos baletin ensikertalaiselle.


 http://www.ooppera.fi/ohjelmisto/bajadeeri


Tänään päärooleissa tanssivat sama mies kuin kuvassa, mutta eri nainenIhanat varjot Varjojen valtakunnassa...Tämän esityksen Nikiya:

Näin:


Väliajalla herkuteltiin Kuopuksen kanssa. Kuopukselle suklaakakkua ja teetä, minulle lohileivos ja kahvia!


Kädet hellinä loppuaplodeista aloitimme kotimatkamme n. klo 22.15. Vierustoveriksen sain hajuttoman ja levottoman. Nukkuminen oli mahdotonta toverin sätkiessä ja potkiessa sekä myös siksi, että kuljettajalla oli niin paljon kovaan ääneen jaettavia matkakokemuksia... Kärsin kaikessa hiljaisuudessa.

Kotona olimme 02 jälkeen. Hyvin onnellisina. Vähän väsyneinä -ja taas nälkäisinä... 
4 kommenttia:

 1. Teillä on ollut mahtavan hieno elämys, kun esityksen lisäksi pääsitte kurkistamaan kulisseihin. Joskus kauan aikaa sitten opiskeluaikana pääsin opiskelijatovereiden kanssa käymään Jkl:n kaupunginteatteri kulisseissa Rainer Kauniston johdolla, sillä hän piti meille ylipistolla nukenvalmistuskurssin.
  Olen samaa mieltä: hajusteet ovat ihan kauhea riesa! Minullekin tulee huono ja ahdistava olo ja ääni menee lähes välittömästi. Ennen sairastumistani homeallergiaan en reagoinut juuri yhtään hajusteisiin. Ja näin se on, etteivät terveet ihmiset voi ymmärtää sitä kärsimystä, mitä tuoksupilvi aiheuttaa. Valitettavasti useimmiten juuri teattereihin kokoontuu sellaisia ihmisiä, jotka suihkuttavat itseensä jos jonkin sortin tuoksua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upeeta oli! Joo, pari kertaa olen myös kurkistanut kaupunginteatterin kulisseihin. Ja kun mun piti päästä opiskeluaikana Rainer Kauniston nukkekurssille, mulla oli... MIGREENI, kuinkas muuten :(

   Tuoksut pitäis saada kyllä kuriin... Ai, sinäkin homeelle altistunut. Mun kohdalla tulee myös joskus mieleen, mutta "näyttö puuttuu" vielä... Teitä on valitettavan monta! Tai meitä...

   Poista
 2. Wow, mahtava matka ja mahtava matkakertomus upeine kuvineen. Kiitos, että pääsin mukaan!

  Mutta voi. Ikävää, että tuoksut muuttuvat hajuiksi ja laukaisivat päänsäryn. Tunnen monta tuoksuyliherkkää ja voin vain kuvitella, miten hankalaa elämä voi olla. Itsekin reagoin joskus johonkin hajuun/tuoksuun, mutta onneksi siedän vielä aika paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, kiitti! Olinkin varannut sulle eturivin paikat! Mullekin tämä hajujuttu on kehittynyt migreenin myötä viimeisen 10 vuoden aikana. Vielä ennen lapsia ja ennen migreeniä olin kova tupruttelemaan parfyymeja itsekin -luontoisetu jossakin vaiheessa elämää...

   Poista