Powered By Blogger

sunnuntai 28. elokuuta 2016

UuninpuhdistuskokeiluYksin kotona 2. Tai 3...

Internetin ihmeellisessä maailmassa olin joskus nähnyt helpon uuninpuhdistuskeinon. Pakkohan sitä oli kokeilla!

Tässä kaikki, mitä tarvitaan:Soodaa...


...vettä...


Kaapissa oli vain punaviinietikkaa, mutta kaippa tuokin käy...


...hyvin näyttäisi toimivan:


Valmis uuninpuhdistusaine:


Seosta töpöteltiin ongelmakohtiin ja sen jälkeen astia sisältöineen lykättiin uuniin...


...sataan asteeseen...


Mutta koska minulle aina sattuu ja tapahtuu, niin ei taaskaan mennyt niin kuin Strömsössä. Ensimmäiset 45 minuuttia uunissa oli vain valot!


Mutta jo toisella yrittämällä onnistuin...


...säätämään kaikki kolme nuppia  oikein!


Ja sen jälkeen olin niin järkyttynyt, että unohdin ottaa kuvia... Tässä kuitenkin lopputulos: kiiltävän puhdas uuni! Tällä keinolla puhdistan uunin tästä lähtien aina, luulisin.


Ulkona on riehunut koko päivän myrsky. Sähköt ovat monilta tuttaviltani olleet poikki tuntitolkulla. Minulla riitti virtaa, mutta solidaarisuuden vuoksi sytytin minäkin kynttilän :)6 kommenttia:

 1. Uuninpuhdistusniksi näyttää käyttökelpoiselta! Oliko ohjeessa tarkat määrät ainesosille vai laitetaanko niitä ihan vain näppitunutumalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirmu helposti irtos lika, soodaa oli hankalampi saada pois varsinkin tiivisteistä. Uuninluukun lasiin ei tehonnu. Ei ainakaan niissä klipeissä, jotka minä näin ollut muita määriä kuin random. Mutta muista laittaa uuni päälle :D

   Poista
 2. Olen kokeillut sooda-etikkaseosta vessan puhdistukseen ja erittäin hyvin toimi: pesualtaasta tuli yhtä kiiltävä kuin uudesta ja vessanpönttökin sai lisää kiiltoa. Hyvä ja ekologinen vaihtoehto kaupan myrkyllisten ja luontoa kuormittavien aineisiin verrattuna.

  Meillä oli sähköt pois yli 20 tuntia. Pakasteet olivat ehtineet jo vähän sulaa, mutta sepä oli suloista,että puoliso järjesti kynttiläaamiaisen kesäkeittiöömme. Aamuteet ja -kahvi kiehuteltiin kaasugrillillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tykkään luontoystävällisistä vaihtoehdoista, vaikken olekaan täydellinen siinä(kään) suhteessa!

   Synnyinkodistani olivat sähköt poikki 9 tuntia ja koska isäni käyttää happirikastinta eikä talossa ole varavirtalähdettä... Varalla oleva happipullo suhahti myös tyhjäksi. Eipä heillä ollut muuta vaihtoehtoa kuin soittaa ambulanssi (sillä jäljellä olevalla 10%:lla akkua...) ja raivata tielle kaatunut puu lanssi tieltä. Isä pääsi hapettumaan terveyskeskukseen ja aamulla sitten takaisin kotiin. Vähän liian jännittävää vanhoille tuolla sähköttömällä maaseudulla!

   Sun romanttiset kynttiläaamiaisesi kuulostavat kyllä ihanalta. Kyllä ne miehet osaa yllättää!

   Poista
 3. Vautsi vau! Tuota täytyykin kokeilla!

  VastaaPoista