Powered By Blogger

maanantai 1. elokuuta 2016

KortteiluaMitenkään Turkin postilaitosta kritisoimatta... tai no, onhan se pikkuisen epäluotettava ja hirmuisen hidas ja postikortit löydettyään on vaikea löytää postimerkkejä ja postilaatikoita... Aina ei vät ole kortit perille tulleet ja usein on itse ehditty takaisen viikkoja aikaisemmin. Muutaman kortin päätin tänä vuonnakin lähettää, vaikka aikaa olikin tavallista vähemmän. Korttien kirjoittelu on sen verran mieleistä huvia, että kyllä nyt muutama...

Saarellamme on myynnissä erittäin vaatimaton valikoima kortteja, niitä suurin piirtein samoja on ollut viimeiset 20 vuotta. Siispä päätin ostaa korttini jo Istanbulista. No, siinä oli vähän kaikenlaista... Mutta hotellin respasta sai ostaa kortteja ja tulipa vielä kolme korttia kaupan päällekin :)

Kortteja kirjoittelin -missäpä muualla kuin puutarhassa. Lämmössä, pienessä tuulenvireessä ja kaskaiden laulu meteli korvissani, kahvikuppi käden ulottuvilla...Pyysin Ukkoa tuomaan postimerkit kauppareissullaan. Postimerkkien ostaminen on aina samanlainen show... Pyytävät tuomaat kortit leimattaviksi. Ei kun haluamme postimerkkejä. Ja aina liikaa... Aikansa jankattuaan Ukko oli saanut merkit ostettua. Kiitos!


Tyytyväisenä liimailin merkit kortteihin


No, sitten ne piti saada postilaatikkoon.


Saarella posti jätetään postitoimiston sisälle, jonotetaan ja annetaan kortit virkailijan käteen. Siellä ne sitten leimataan, kun on aikaa. Mutta ensin postitoimistoon täytyy päästä sisälle. Lounasaikaan se on suljettu...


...ja jätskitauon ja pienten ostosten jälkeen voi palata postitoimistoon, joka on auki. Ja missä pääsee jälleen jonottamaan. Ulkoistin myös postittamisen Ukolle ja hengailin itse tyttöjen kanssa ulkona mulperipuun varjossa.


Kuulin, että kortteja on jo tullut perille. Hyvä PTT!

Happy postcrossing Turkista :)6 kommenttia:

 1. Kiitos, minäkin olen reissuterveiseni kortin muodossa saanut, postilaatikossa oli ilahduttava viesti sinulta eilen. :) Melkoista sinnikkyyttä näköjään vaatii oikea kortteilu tuolla Turkissa... Istanbulin tapahtumiin olet jo muutaman kerran viitannut... Uutiset uutisoivat levottomuuksista, satuitteko pahaan paikkaan? Voi kun päästäisiin nokakkain turinoimaan, voisit kertoa (jos haluaisit) ihan suusanallisesti kaikesta kokemastanne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppa hyvä! Tietysti Turkin pitää just nyt panna parastaan, kun sitä oikein moitin... Ja saatan kertoakin, jos puheeksi tulee, kun seuraavan kerran tapaamme ;)

   Poista
 2. No onpa melkoisen byrokraattista touhua, että saa kortit lähtemään maailmalle. Lohduttaao yhtään, että myös Hampurissa metsästin postimerkkejä ja niitä oli todella vaikea saada. St. Michelin kirkosta ostin neljä korttia ja kun kysyin, voinko ostaa sieltä myös merkit, vastaus oli, että vähintään pitää ostaa kymmenen postimerkkiä. Seuravaksi kyselin merkkien perään satamassa useastakin paikasta ja sillon vastaus oli, että pitää ostaa myös kortteja, muuten merkkejä ei myydä. Onneksi rautatieasemalta löytyi postin sivukonttori, mutta yllättävää oli, että sieltäkin myytiin merkit pitkin hampain. Kuvittele!
  No, toisaalta lehdestä luin tänään, että Suomen posti haluaisi siirtyä kolmen päivän jakotahtiin viikossa. Jos niin käy, pc-postikin hidastuu melkoisesti. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Myös Pariisissa oli postimerkkien ostaminen haasteellista. Varsinkin, kun sillä kertaa sattumalta tarvitsin 60 postimerkkiä. Kun vihdoin yksi mies suostui myymään 60 merkkiä , KUUSIKYMMENTÄ MERKKIÄ, niin mies kysyi, että kenellelähetän kortteja? Ystäville. "Käske niiden ystävien tulla Pariisiin, niin ei tarvitse lähettää kortteja." Sinne se jäi mies päivittelemään, miten kellään voi olla 60 ystävää...

   Poista