Powered By Blogger

sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Pyöräilyviikon aloitusKuten jo ehkä on käynyt selville, minulla on 52 pyöräilyviikkoa vuodessa. Mutta tänään polkaistiin käyntiin se virallinen pyöräilyviikko. 

Matkalla pyöräilymessuille pyörähdin ensin teatterissa. Teatteriasuuni tänään kuului myös asianmukainen koru:


Mutta sitten teatteriin. Tänään "Kauas pilvet karkaavat"


"Ota tästä ilmainen käsiohjelma"-lappunen ei minua miellyttänyt... Kaamea kokemus oli myös kakkosriville asettauduttuani hirveä hajuvesipöllähdys. Ei miellyttänyt, mutta onneksi meni ohi.

Mutta Näytelmä sen sijaan miellytti!

"Kauas pilvet karkaavat luo lämpimän katseen kohti ihmistä. Tarinan päähenkilöt, ravintolan hovimestari Ilona sekä bussikuski Lauri, ovat aviopari, jotka elävät vaatimatonta mutta onnellista arkea. Heidän elämänsä saa uuden suunnan, kun suhdannevaihteluiden seurauksena molemmat menettävät työnsä. On arvioitava uudelleen paikkansa yhteiskunnassa, jota talouden tuulet riepottelevat.

Esitys kuvaa ihmisiä Kaurismäkeläisellä nostalgialla, joka on tunnistettavaa ja samalla armollista. Näytelmän ihmisissä elävät toivo, arvokkuus ja ylpeys, jotka kantavat heitä arjen kaamoksen läpi. Kauas pilvet karkaavat on tarina unelmista ja kyvystä luottaa omaan itseensä ja ympäröiviin ihmisiin tilanteessa, jossa yhteiskunnan rattaat narisevat.

Esityksessä visuaalisesti puhuttelevat näyttämökuvat täydentyvät musiikilla ja laulunumeroilla, joissa kuullaan niin jazzia, tangoa kuin iskelmääkin tunteikkaasti tulkittuna. Näiden voimasta naiivit ja rakastettavat hahmot nousevat arjesta pilviin saakka. Kaiken alla on viiltävän tarkka kuvaus ihmisistä kokemuksineen ja tunteineen – ihmisistä, jotka saavat tämän esityksen kautta kasvot ja äänen.

Kansainvälisesti palkittu elokuvaohjaaja Aki Kaurismäki on ilahduttanut ja koskettanut yleisöä elokuvillaan ympäri maailmaa 80-luvulta lähtien. Jyväskylän kaupunginteatterilla on nyt kunnia tarjota yleisölleen mahdollisuus sukeltaa Kaurismäkeläiseen nostalgiseen realismiin, jossa eri aikatasot, mukavat ihmiset ja lurjukset kohtaavat ja elävät arkisten tähtien tuikkeessa."

http://www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri/kauaspilvetkarkaavat
  

Väliaikakahvini nautin auringossa...


Tänään kahvin kanssa tiramisukakkua


Loistavan kaurismäkeläisen näytelmän jälkeen pistäydyin UFFilla -ostoksista vähän myöhemmin :)


 Sitten Kävelykadun pyöräilymessuille!
Kotimatkalle...


 Keväinen karhuhavaintoni on vähän surullinen: citykarhu on jäänyt auton alle :(
Voi! Kukkia!Ja mitäs sieltä UFFilta tänään löytyikään? Takit -50% Mekot -50% Mutta en löytänyt takkia enkä mekkoa. Nämä löysin:


Sohvatyynyn päälliset 2 € / kpl


Marimekon Tantsu pussilakan 7 €Espritin farkkuhame 10 €Espritin paita 12 €


Selässä napitus :)


Vaatteet olivat pikkuisen ylihintaiset, mutta kun pussilakanan sai niin edullisesti ;)

Pyöräilyä, teatteria ja kirpparia. Niin ja kahvia myös oli tämä aurinkoinen lauantaipäivä :) Ja ilta meni Euroviisujen esikatselumaratonin kanssa. Siellä on taas hyviä viisuja!


4 kommenttia:

  1. Näytelmästä tykkäsin kovasti!
    Turvallisia pyöräilyjä Sinulle! <3

    VastaaPoista
  2. Hyvä kuulla, että tykkäsit näytelmästä. Pitäisiköhän mennä itsekin katsomaan se...?

    VastaaPoista