Powered By Blogger

torstai 27. marraskuuta 2014

331. kuppiOikea herkkupäivä!

En ole koskaan aikaisemmin julkaissut omaa kuvaani blogissa. Tässä teille nyt sitä herkkua:


Kortin bongaamisesta Tampereella suurkiitos Marjolle ja kortin lähettämisestä suurkiitos Heidille!!! Ootte te :)

Töissä leivottiin


Ja mikäs se mulla oli mielessä...


:)  Kahviherkku


Kotiin kipaistuani kahvi oli taas mielessä, mutta jotain oli pielessä... Kahvipurnukka jos toinenkin ammotti tyhjyyttään. Unohdin käydä lähikaupassa, enkä millään olisi jaksanut raahautua uudelleen ulos... Se kauppahan on siis vajaan 100 metrin päässä.

Vaativalta tuntuneen kauppareissun sijaan halusin kokeilla onneani Elinalta saamani mystisen joululahjakassin kanssa...


WAU!!!

Kaikkea mitä tarvitsen!!!Myös kahvia!

http://www.enkelinevaspussi.fi/epages/enkelinevaspussi.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/enkelinevaspussi/Categories/Tuotteet/Kahvit


Saman tien kahvit tulille!


 Tämä kahviherkku oli suklaakahvia


Sillä aikaa kun kahvi tippui silmäsin pussin muuta sisältöä. Kahvikirja:


Tästähän tässä on kysymys:


Jaahas: lahjapussista löytyi myös kirja, jonka seuraavaksi luen:


Paholaisen juoma on hauskasti kerrottu matkakertomus kahvin historiasta ja maailmanvalloituksesta. Allen kiertelee neljässä maanosassa, lähtien kahvin kotikonnuilta Afrikasta ja päätyen Aasian ja Euroopan kautta uuteen maailmaan. Samalla kun Allen kirjaimellisesti ottaen seuraa kahvinpapujen leviämisreittejä, purkautuu myös kahvin historia ja sen moninaiset kulttuuriset ja yhteiskunnalliset vaikutukset. Unohtamatta kahviin liittyviä uskomuksia, merkityksiä sekä vaikutuksia ihmiseen.

Kirjan nimestäkin voi päätellä, että kahvinpapujen käyttö ja leviäminen eivät aina ole olleet yksiselitteisen myönteinen juttu. Jemenissä imaamit ihmettelivät, miksi moskeijat olivat tyhjiä, mutta kahvilat täysiä. Turkissa kahvin piti olla mustaa kuin helvetti ja makeaa kuin rakkaus. Etiopiassa kahvipannua pyydettiin suojelemaan pahalta. Kahvi on kuumentanut tunteita.

Kahvin historia hahmottuu värikkäiden sattumusten ja keskustelujen kautta. Kirjoittaja tapaa huikeita tyyppejä ja ryystää kahvia kaikenmaailman "kahviloissa". Mistä löytyy maailman paras kupponen, mistä onnettomin kuranssi? Eikä siinäkään vielä kaikki: sain myös tummaa suklaata, mukavan mietelauseen kera:


Koska kahvissa oli suklaata, päätin jättää suklaaherkun vielä avaamatta ja keskityin pipariherkkuihin...


Kahvi maistui herkulliselta !!!
Joululehtikatsauksessa tänään PIRKKA

Kauniiden ja herkullisten kuvien, vaikeiden mutta herkullisten reseptien ja mukavien / herkullisten tarinoiden lisäksi löysin minua miellyttäviä astioita ja asioita...

Lehteä lukiessa ja kahvia hörppiessä melkoinen kasa pipareita katosi...


Että herkutteluksi meni tämä päivä!


8 kommenttia:

 1. Kiva, että pidit lahjasta :) Mun tekisi mieli maistaa itsekin tuota kahvia... Valitsin sen, koska suklaakahvi on mun lempparia.

  Niin ja ihana riihikirkon tunnelma edellisessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään, tykkään!!! En sitten tämän pitempään saanut oltua nokkaani pussiin pistämättä ;)

   Kuten ehkä huomasit, se ei ole se kaikkein tutuin riihikirkko... Olin Marjomäen riihikirkossa Kuohulla.

   Poista
  2. Riihikirkko kuin riihikirkko! Tunnelmaa on aina. Pidättelithän sä jo melkein viikon ja se on aika hyvin, kun mä joudun aina avaamaan kaiken saman tien ;)

   Poista
 2. Ihan mahtavat piparit :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks! Nuo kirjainmuotit olivat edellisjoulun alla toiveitteni täyttymys TIGERistä :)

   Poista
 3. On ihanaa nähdä, että joku muukin on kaltaiseni jouluihminen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Täällä on käpälä pystyssä, kun jouluihmistä haetaan!!! Tällä ihmisellä on joulu ainainen, mutta se ei tarkoita, että hyasintti kukkii ympäri vuoden tai että joka viikko syödään lanttulaatikkoa -jouluverhotkin pitävät vapaapäiviä... Mutta monenlaista jouluun liittyvää voi " harrastaa" pitkin vuotta, miksi ei kun siitä tykkää!

   Poista
  2. Kyllä, juuri näin :) Heti joulun jälkeen on hyvä ryhtyä tähyilemään seuraavaa joulua ja nauttia ajatuksesta, että joulu on taas tulossa. Ei meilläkään joulu majaile kotona koko vuotta, mutta mielissä kyllä <3

   Poista