Powered By Blogger

tiistai 10. tammikuuta 2017

Lukemattomat luetut kirjaniIltakahviaikaan tiistaina...


...päätin hemmotella Ukkoa ja itseäni vaniljakahvilla...


Ja se ajatus lähti oikeastaan siitä, että olin säästellyt kirjapostauksia joulukiireiden ja lököilyn aikana ja nyt minulla on jo lukemattomia luettuja kirjoja, joista ensimmäinen on...

Nicolas Barreau: Pieni elokuvateatteri Pariisissa

"Romantiikkaa ja klassikkoelokuvia Pariisissa! Taianomainen rakkaustarina, jonka pääosissa ovat vanhat elokuvat, nostalgia ja Pariisin kaupunki. Alain Bonnard pitää tunnelmallista elokuvateatteria Pariisin sydämessä. Hän ei saa mielestään salaperäistä, punatakkista naista, joka ilmaantuu teatteriin aina samana iltana ja istuu samalla rivillä. Viimein Alain rohkaistuu pyytämään kaunotarta ulos, ja he hullaantuvat toisiinsa. Seuraavaa tapaamista ei kuitenkaan tule, sillä Mélanie katoaa. Onko sattumaa, että samaan aikaan kuuluisa ohjaaja ja hänen tähtinäyttelijättärensä valikoivat uuden elokuvan kuvauspaikaksi Alainin teatterin?"Rakastan kirjoja, jotka tapahtuvat Pariisissa! Niissä kirjoissa juodaan aina paljon kahvia. Ja käydään kahviloissa...Tämän pikakelauksen aikana oma kahvini odotti ja kylmeni kupissa...


Lumoava rakkausromaani <3


Seuraava kirja, jonka poimin lukemattomien lukemieni kirjojen pinosta on...

Matt Haig: Poika nimeltä Joulu

"Tämä tositarina joulupukista todistaa, että kaikki - aivan kaikki - on mahdollista. Jos olet yksi niistä ihmisistä, jotka uskovat, että jotkin asiat ovat yksinkertaisesti mahdottomia, sinun on parasta laskea tämä kirja käsistäsi - se ei ole sinua varten. Se on nimittäin TÄYNNÄ mahdottomia asioita. POIKA NIMELTÄ JOULU on seikkailukertomus isästä ja pojasta, lumesta, sieppauksesta, tontuista, hullusta porosta ja pojasta nimeltä Nikolas. Kirjan tapahtumat sijoittuvat kaukaisen Suomen synkkään ja lumenpeittämään korpeen, jossa erikoiset hahmot ja persoonat elävät erikoista elämäänsä. Vauhdikas, hauskasti kuvitettu koskettava ja viisas jouluseikkailu sopii niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin.

MATT HAIG on palkittu bestsellerkirjailija, joka kirjoittaa aikuisten lisäksi myös lapsille ja nuorille. Haig on saanut lasten- ja nuortenkirjoistaan Blue Peter Book Award -palkinnon, Smarties-palkinnon sekä ollut kolmesti ehdolla Carnegie-mitalin saajaksi.Kuvittaja CHRIS MOULD aloitti taideopinnot kuusitoistavuotiaana. Hän rakastaa työtään ja haluaa tehdä kirjoja, joita olisi lapsena itse toivonut omaan kirjahyllyynsä. Hän asuu perheensä kanssa Yorkshiressä. "Ja jos arvelet herkkulakkoni loppuneen, niin voin valaista sen verran, että kirja tuli luettua aikoina, jolloin vielä herkut olivat ruokalistallani :)
 Kiinnostaisi lukea englanniksi tämä kirja, koska...


...Suomessa ja Tonttuvaarassa siinä seikkaillaan...


Ja tässä vähän elämänohjetta "huonoille ajoille":


Satumaista ja monin paikoin MAHDOTONTA!


Erikoinen, mutta erinomainen tarina :)
Lukemattomien lukemieni kirjojen pinossa on vielä yksi kirja...

James Bowen: Bobin joulu

"Katukatti Bobin isäntä James Bowen kertoo jouluistaan Lontoon kylmillä kaduilla, ja miten ne muuttuivat, kun Bob astui hänen elämäänsä. 

Joulu oli aina ollut vaikeaa aikaa Jamesille, niin myös vuonna 2010: entisen huumeveikon terveys reistaili, rahaa ei ollut sähköön, ei lämpöön ja hädin tuskin ruokaan. Siksi jäisille kaduille oli pakko lähteä kitara ja lehdet kainalossa. Pikkuhiljaa uskomattoman lämmin joulutunnelma tavoittaa ystävykset. Vasta kun unohtaa itsensä ja saa huolehtia toisista, viriää todellinen joulumieli. Tämän ymmärsi vaikeudet voittanut James kissansa Bobin avulla."Häpeäkseni tunnustan, että en ole lukenut kahta aikaisemmin ilmestynyttä Bob-kirjaa, mutta nyt ne kyllä täytyy lukea!


Teenjuojakansaa nuo britit, mutta...


...yksi kuppi kahvia kirjassa kehotetaan juomaan!


Yleensä en perusta kirjoista, joihin liittyvät huumeet, mutta tässä tapauksessa kysymys onkin selviytymistarinasta. Ja selviytymistarinoista minä pidän! Bobin joulu oli hetkessä luettu, mukaansatempaava tarina :)


Lukemattomien luettujen kirjojeni pino on nyt läpi käyty. Ja kirjatkin jo onnellisesti eteenpäin lainattu ;)

Ja uusi kirja on lukeilla. Lähdenkin tästä jälleen lukupuuhiin...


4 kommenttia:

  1. Mielenkiintoisen kuuloisia kirjoja :-)

    VastaaPoista
  2. Minulla nuo kaikki toistaiseksi lukematta. Mutta ehkä tässä vielä joku päivä otan kaikista vinkeistäsi vaarin :)

    VastaaPoista