Powered By Blogger

torstai 4. helmikuuta 2016

ViilistelyäOlen ihan viiliksissä!


Tulppaanitkin ovat ihan viiliksissä:


Työpaikkakahveja nautin hyvällä viiliksellä!Kesäisin on ollut tapana tehdä omia viilejä. Voiko viiliä tehdä myös talvella? Lapsuudenkotini oli niin kylmä, että sisälläkin nurkat jäätyivät talvella. Viili ei hapannut. Onnistuuko hapattaminen kerrostaloasunnossa pikkupakkasella? Onhan se kokeiltava!


Pohjapiimät...


...ja litra maitoa...


...ja nyt odotetaan... viiliä


Odotellessa voi vaikka viilistellä hyvällä kahvilla!


Lavazzaa pressopannussa ja maito lämpiämässä...
Ukolle ja itselle...


No nyt on hyvä kahviviilis!
Viilistelyä. Ja jos mietit, mitä se on, niin sitä se on siellä, mistä olen kotoisin  :)Näissä viiliksissä: Hyvää yötä!


10 kommenttia:

 1. Mummu teki kesällä aina viiliä isoon kulhoon. Minusta se ei ollut niin hyvää, koska sinne väkisinkin jäi vetisiä kohtia pohjalle... Itse tykkäsin viilissä eniten "päiväpeitosta" eli kuoresta! Sitä olikin paksusti, kun omien lehmien maidosta viili tehtiin.

  Pieniin kuppeihin tehtynä omatekoinen viili toki on hyvää. Paitsi nykylapsemme ovat niin tottuneet kaupan makuviileihin, ettei ehkä kelpaisi...

  Viili on muuten erittäin suomalainen tuote. Hollannissa kaupunginosamme luontaistuotekaupassa sitä oli myynnissä, ihan nimellä "viili", litran lasipullossa! Pakkaus varmaankin säikäytti kun kuitenkaan tullut sitä ostaneeksi (mielessä olivat ehkä ne mummun vetiset perhepakkaukset), joten en osaa sanoa oliko makuvirheitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se viilin kuori on ihan parasta!!! Laitoin just viilit kylmään :)

   Poista
 2. Nyt rupesi tekemään mieli omatekoista viiliä raparperikiisselin kanssa! Ja kiisselissä pitää raparperin lisäksi olla riisiryynejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja mielenkiintoinen tuo edellisessä kommentissa mainitsemasi pullotettu viili. Ja myös raparperikiisseli riisiryyneillä -en ole ennen kuullut, varmasti hyvää!

   Poista
  2. Mummu oli Karjalasta kotoisin, en tiedä kuuluuko riisiryynit keskisuomalaiseen vai karjalaiseen reseptiin!

   Poista
 3. Meilläkin tehtiin lapsena viiliä itse ja olen sitä joskus aikuisenakin tehnyt. Hyvin onnistui! Toivottavasti teilläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttäisi onnistuvan, meillä on sen verran hyvä talvilämpö. Mamma sanoi aina, että jos oli ukkonen tulossa, niin viili jäi vetiseksi. Nyt ei ainakaan ukkonen haittaa ;)

   Poista
 4. Ihanat nuo tulppaanit!

  Minäkin olen lapsena tehnyt itse viiliä. Se oli maistuvaista. Pitäisikin matkia sinua ja laittaa viilikipot muhimaan... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulppaanit ovat kyllä hurjan kauniit <3

   Anna mennä vaan viilin kanssa! Pääset sinäkin viiliksiin ;)

   Poista