Powered By Blogger

maanantai 8. helmikuuta 2016

MarimekkoaVuodesta 1975 asti olen ollut jotenkin hullaantunut Marimekkoon. Hullaannus alkoi ensimmäisestä oranssista Puketista päiväkirjan kannessa. Hullaannus levisi maltillisesti useina kuoseina päiväkirjojen kansissa 1980-luvulla ja sitten hankin ensimmäisen kukkaron ja olkalaukun 1980-luvun lopulla.  Marimekon servettejä ja kukkaroita on kuulunut elämääni useita. Ja tulee aina varmaa kuulumaankin.

Ensimmäinen Marimekon olkalaukkuni oli musta, se haalistui lopulta harmahtavaksia ja hankin punaisen. Kolmas olkalaukkuni on jälleen musta, käytössä edelleen. Sain sen äitienpäivälahjaksi, kun tytöt olivat melko pieniä ja laukun mukana sain liput Marimekon muotinäytökseen Kaupunginteatterilla! Huippua!!!

Suurimmat hurahdukseni ovat olleet raitapaitahurahdus 2000-luvun alkuvuosina, jolloin hankin aina samaa raitaa sekä tytöille että itselleni. Tytöillä oli joskus myös mekkoversio omasta paidastani paidan sijaan. Myös isoäiti sai osansa raitapaitahurahduksestani. Parhaimmillaan (tai pahimmillaan) minulla oli viisi eri väristä Tasaraitaa, paidan lisäksi piti tietenkin olla sukat samaa väriä!

Seuraava suurhurahdukseni oli Unikko. Minun värini oli musta, Esikoisen sininen ja Kuopuksen punainen. Unikkosetteihimme kuuluivat huivi, sateenvarjo, kukkaro ja sukat. Iloisen unikkoseurueemme on voinut bongata ympäri Eurooppaa  :)

Yhdelle Tanskan reissulle hankittiin vaaleanpunaista Pippuria ja lahjoiksi olen hankkinut jos jonkinlaista Marimekon purkkia ja purnukkaa, pussia ja kukkaroa, paitaa ja mekkoa, pyyhettä ja ruokalappua yms. Itsellä on pyyhkeissä Unikkoa ja Kaivoa.

Kaiken kaikkiaan olen ollut melko maltillisesti hullaantunut. Marimekkonäyttelyssä käsityömuseolla pyörin useampaan otteeseen viime vuonna ja ihmettelin, että miten noista kauniista kuoseista saakin niin rumia vaatteita... Syksyllä ostin rasiallisen kortteja, jossa oli paljon noita ihania kuoseja ja viime lauantaina rasiallisen erilaisia Unikkokuoseja kortteina. 

No miksi minä nyt nämä Marimekkohorinat tähän laitoin? Kävin tänään kirpparilla... Jonkun kerran olen Marimekkoa kirpparilla käännellyt, mutta aina on ollut joko huono tai kallis. Tänään osui kohdalle edullinen mutta muovipussissa... Ostin sen ja hypistelin hermostuneena koko kotimatkan, kun pelotti, että jotain vikaahan siinä on oltava...

Kyse oli siis Ananaksesta, josta minulla oli entuudestaan kortti...
 

Varovasti käärin auki aarrettani...

Ja se on täydellinen!!! Ei mitään vikaa ja hintaa 110 cm x 150 cm palalla oli 4,50 €


Joskus kankaita ostellessani olen huomannut, että hintavia ovat...


...37 € / metri, joten hyvät kaupat tein! Tästä tulee pöytäliina...


Ompelua odottamassa minulla on vielä pala Kompottia...


...keltaista Räsymattoa...


...ja pinkkiä Räsymattoa... Mitähän niistä tekisin?


Päivän kahvikupposelliset tulivat postin mukana Heidiltä Vaasasta. Kiitos!!!


Josko ensi yönä näkisin Marimekkounia... Viime yön unessa esiintyi mm. entisen naapurinrouvan laama...8 kommenttia:

 1. Ihanat Marimekko-horinat <3

  Johan oli Löytö, ihan isolla alkukirjaimella! Tuosta tulee upea liina. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hykerryttää :) Joululiinaksi ajattelin ensin värin vuoksi, mutta jaksaako sitä nyt jouluun asti odottaa...

   Poista
  2. Eijaksa... Ehkä ei ihan pääsiäisliinaksi, mutta kevään muihin juhliin sopisi kyllä! :)

   Poista
 2. Hyvän löydön kyllä teit! Marimekon kankaista pyydetään tosiaan kirppareilla usein aika paljon...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne ovat jääneet tähän asti, kun ei ole hinta ja laatu sekä pakottava tarve kohdanneet ;) Mutta nyt on kyllä hieno kangas käsissä!

   Poista
 3. Ihanat Marimekko tarinat ja kankaat <3 Toinen fani ilmoittautuu. Nuo kankaat ovat vaan monesti niin ihania, etten raaski niitä leikkoa ja sitten marinoituvat kaapissa :D Toisaalta, Marimekon kuosit kestävät aikaa. Minä saan kyllä aina Marimekon laukkuni puhki kahdessa vuodessa. Siksi suuri kunnioitus noin pitkään säilyneille laukuille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ja tervetuloa fanclubiin ;) Laukussani on kulumia, mutta se on harvoin käytössä, siksi se kestää. Olen reppuihminen, reppuja kuluu...

   Poista