Powered By Blogger

torstai 9. heinäkuuta 2015

Kokonaan kotipäivä
Joskus on kotityötkin tehtävä, joten tänään olin koko päivän kotona siivoamassa, tiskaamassa, pyykkäämässä, ruokaa laittamassa ja kahvia keittämässä. Uskoo ken tahtoo...


Uusi kirja lukeille! Kirjasta lisää joku toinen päivä...
 Kirja vai elokuva?


 
Elokuva:

http://www.imdb.com/title/tt0274558/

Elokuva tuikkii tähtiä kuin öinen taivas: Nicole Kidman, Meryl Streep, Julianne Moore, Ed Harris... Nicole Kidman voitti roolistaan Virginia Woolfena parhaan naispääosan Oscarin 2002 ja leffa sai kahdeksan muutakin ehdokkuutta.
 
Elokuva perustuu Michael­ Cunninghamin saman­ni­miseen romaaniin, joka on Woolfin kirjan uudelleentulkinta.

Tunnit kertoo kolmen naisen elämästä ja ajatuksista. Virginia Woolf (Kidman) itse kirjoittaa Mrs. Dal­lowayta, keksii romaaninsa ensimmäisen lauseen ja pohtii päähenkilönsä kohtaloa. Laura Brown (Moore) on lukija, joka pakenee avioliittoaan pariksi tunniksi hotelliin Woolfin kirjan kanssa. Clarissa Vaughan (Streep) on saanut sekä etu- että lempinimensä romaanin päähenkilöltä; lempinimen antaja (Harris) tekee kuolemaa ja Clarissa valmistau­tuu pitämään tälle ystävälleen kutsut.

Kaikki kolme naista näyttävät olevan oman arkensa vankeja, tavallisen päivän tavallisten tuntien uuvuttamia. Jokainen kohtaa päivän aikana kuoleman, joko konkreettisesti tai omissa ajatuksissaan. He heräävät herätyskellon ääneen, suunnittelevat kutsuja, järjestelevät kukkia ja hääräävät keit­tiössä. Kukin heistä suutelee päivän aikana toista naista. 
Todella mielenkiintoinen ja otteessaan pitävä leffa! Ja mitkä näyttelijät!!!

Mikäs kasa tämä on? Mitä yhteistä on Ukon farkuilla, käsipyyhkeellä, Kuopuksen yökkäreillä ja topilla sekä minun Unikko-sateenvarjollani???


 No, niissä oli korjattavaa ja ompeluhommia! Eli toisen elokuvan paikka...


Romanttista draamaa vuodelta 2012.  The Vow perustuu tositapahtumiin, Kim ja Krickitt Carpenterin parisuhteeseen. Carpenterit kirjoittivat kirjan avioliitostaan, joka innoitti elokuvantekijöitä. Kirjan nimi on myös elokuvan tapaan The Vow.

Paige (Rachel McAdams) ja Leo (Channing Tatum) ovat juuri menneet naimisiin, rakastavat toisiansa ja elämäänsä. Mutta sitten kohtalo astuu peliin: pari joutuu liikenneonnettomuuteen. Leo selviää vähemmällä, mutta Paige lentää tulilasin läpi, saa vakavan päävamman ja häntä pidetään koomassa. Herätessään viisi viimeistä vuotta ovat täysin pyyhkiytyneet Paigen muistoista...


Kuinkas sitten kävikään? Katso leffa, se kannattaa!!!

Sellaisia kotitöitä minulla tänään ;)


2 kommenttia:

 1. Oonkin miettinyt, että missä välissä sä teet kaikki kotityöt, kun blogia lukemalla tulee mielikuva siitä, että päiväsi täyttyvät vain kaikella kivalla :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun niistä kotitöistä tulee niin ankeita kuvia... "Tässä imuroin villakoiria oven takaa, tässä lajittelen pyykkiä, tältä näyttää pohjaanpalanut kattila tiskialtaassa ja tässä olen pesemässä vessanpönttöä..."

   Mutta kotitöitä tehdessäkin silmä karkaa kaikkeen mukavaan ja muu ruumis seuraa perässä ;) Mutta joo, ihan siisti koti ;)

   Poista