Powered By Blogger

torstai 23. heinäkuuta 2015

21. kirjaKirja, joka on voittanut merkittävän kirjallisuuspalkinnon

Michel Cunningham, Tunnit  Pulitzer-palkittu romaani

"Michael Cunningham tekee kunniaa rakastamalleen Mrs. Dalloway -teokselle luomalla sen pohjalta kauniin ja omaperäisen romaanin. Mrs. Dallowayn hauras ääni, syvä kaipaus elämään ja kuolemaan, surullisuus ja voima heräävät eloon kolmen naisen tarinoissa eri aikakausina.

Lontoo 1923. Miehensä Leonardin valvovan silmän alla Richmondissa, kaukana rakastamastaan Bloomsburysta, Virginia Woolf yrittää taltuttaa kapinoivaa mieltään ja aloittaa uutta romaaniaan.

Los Angeles 1949. Laura Brown, nuori vaimo ja äiti, haluaa paeta tukahduttavia arjen rutiineja ja muottiinvalettua lähiöelämää ja häipyä jonnekin mukanaan vain tarkoin vaalimansa kirja, Mrs Dalloway. 


New York, 1900-luvun loppu. Clarissa Vaughan aikoo pitää illalla juhlat palkitun runoilijaystävänsä, aidsin runteleman Richardin kunniaksi. Päivä elämässä kietoo yhteen näiden kiehtovien henkilöhahmojen tarinat."
(Teksti täältä: http://www.gummerus.fi/tunnit ) Hyviä kahvihetkiä:Tunnit


Takakannessa:


Lukemisen ja palkintonsa arvoinen kirja!


Tätä kirjaa ei iltaisin meinannut malttaa kädestään laskea. Onneksi iltoja seurasivat aamut. Ja tänään oli aikaa lukea kirja loppuun :)


4 kommenttia:

 1. Hyvä valinta! Täytyy lukea jossain välissä uudestaan! Rakastan lukemisessa sitä, että kirjaa ei malta laskea kädestään ja sitä, että pelkää kirjan loppuvan. Hassua, että pelkäämistäkin voi joskus rakastaa :-D
  R.

  VastaaPoista
 2. Minulla se on tämäkin lukematta... luettavien lista on loputon! Mutta yksi kerrallaan listaa lyhennän. Joskin se toisesta päästä koko ajan pitenee... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta kerkesinhän minäkin, vaikka vähän myöhäissyntyinen lukija olenkin ;) Kyllä se sullakin vielä vastaan tulee. Ja kun tulee... Ehkä ihastut ;)

   Poista