Powered By Blogger

sunnuntai 22. syyskuuta 2019

Työpäivä KuokkalassaYhtenä työpäivänä sai taas pyöräillä Kuokkalaan. Ja siellähän riittää nähtävää. Ja jo matkalla ihailin sumuista lahtea...


...ja Ylistön siltaa


Sillan kaiteessa on heijastinpiste  ❤️ Saatuoda ja viedä.


Uuteen takkiini sopivan heijastimen  ❤️ sieltä mukaani nappasin.


Kuokkalan kirkko on yksityiskohtiaan myöten uniikki taideteos.  Kirkon ulkoasu on sukua keskiaikaisille harmaakivikirkoille. Kivi on espanjalaista liuskekiveä. Kuokkalan kirkko vihittiin käyttöön Kynttilänpäivänä 7.2. 2010.


Sisänäkymää hallitsee ainutlaatuinen kattorakenne, ns. verkkokuori, joka on koottu säteittäissahatusta suomalaisesta kuusilaudasta. Verkkomainen kuori taipuu katossa näyttäviksi holvikaariksi. Verkkokuoren keveys ja ylhäältä tuleva luonnonvalo ohjaavat katsetta ylöspäin, samoin kuin alttaritaideteos.


Kirkon ovat suunnitelleet arkkitehdit Anssi Lassila, Teemu Hirvilammi (Lassila Hirvilammi arkkitehdit Oy, Seinäjoki) ja Jani Jansson (Luonti arkkitehdit Oy, Jyväskylä). Kirkko sijaitsee vilkkaan liikekeskuksen vieressä, asutuksen rajanaapurissa. Siis keskellä kylää.
Kirkko on aiheeltaan Elämän leivän kirkko. Alttaritaideteos, Jeesus sanoo: ”Minä olen elämän leipä”, viittaa paitsi Kristuksen todelliseen läsnäoloon leivässä ja viinissä myös jokapäiväiseen leipään. Sen viesti on, että leipä kuuluu kaikille. Alttaritaideteoksen on tehnyt taiteilija Pasi Karjula.

Kirkon akustiikkaan on kiinnitetty erityistä huomiota. Kirkkotekstiilit on suunnitellut tekstiilitaiteilija Silja van der Meer. Kirkkotekstiilien aihe on ”Murrettu” .

Kirkon edessä aukiolla on 25 metriä korkea kellotorni. Tornin 23 erikokoista kelloa muodostavat noin kahden oktaavin CARILLON-soittimen. Kellot on valmistanut perinteikäs hollantilainen Petit-Fritsenin valimo, joka on valanut kelloja 1600-luvulta asti. Kellot tuovat uutta musiikkikulttuuria kaupunkiin. Kelloja voi soittaa myös koskettimistolta.
 


Onhan se hieno ulkoa...


...ja sisältä...
Kotimatkalla törmäsin tähän karva-autoon 🐼Heiskan taiteilijakodin takana poikkesin...


...katsomassa tätä taideteosta:


Tämän vuoden taidekaappeja en ole kiertänyt etsimässä, mutta nämä kolme osuivat kotimatkan varrelle. Tekijöitkään en tiedä, nauttikaamme siis kuvista...

Sellainen työpäivä ❤️

2 kommenttia:

 1. Karva-autossa on kuskina panda :D

  Nuo kaksi ensimmäistä taidekaappia ovat kuvitukseltaan meille sopivia, kakkua ja luontoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karva-aitokin on kuulemma panda, vaikka minusta se näyttää marsulta... :D
   Totta tuo taidekaappihuomiosi ❤️

   Poista