Powered By Blogger

sunnuntai 8. syyskuuta 2019

OrjattaresiHuono kirja, jonka luin jo ajat sitten... 


Orjattaresi (engl. The Handmaid's Tale) on tärkeä klassikko, joka on ilmestynyt alunperin vuonna 1985. Minun abivuotenani...


Orjattaresi on vavahduttava dystopia lähitulevaisuuden Yhdysvalloista, jossa vanhatestamentilliset fundamentalistit ovat ottaneet vallan. Yli 30 vuotta ensijulkaisunsa jälkeen romaanin teemat vapaudesta ja naisten oikeuksista ovat nyt ajankohtaisempia kuin koskaan. Kirjaan perustuva televisiosarja on maailmanlaajuinen arvostelumenestys. Yhdysvalloista on tullut Gilead. Hedelmälliset naiset on alistettu nimettömiksi synnytyskoneiksi, yksikään nainen ei saa lukea eikä kirjoittaa, kaikkea valvotaan. Mutta vähitellen kapinan siemenet itävät kaikkien kastien naisissa."Kiihkeän poliittinen ja synkkä, mutta myös nokkela ja viisas." Guardian  Margaret Atwood on kanadalainen kirjailija, joka on pitkän uransa aikana kirjoittanut yli 40 teosta ja saanut useita merkittäviä kirjallisuuspalkintoja.Kahvia, olkaa hyvä:Minulla ei ole muuta sanottavaa...Tämä kirja ei jää taloon...


6 kommenttia:

 1. Sinulla on kiva blogi! Olipa hauskaa, kun Kylätiellä-blogi oli linkittänyt sinut uudessa postauksessaan, niin löysin tännekin :)

  Itsehän luen paljon, kun pidän kirjablogiakin, ja monet ovat tuntuneet lukevan tätä kirjaa Orjattaresi, mutta minusta se kuulostaa niin ahdistavalta, etten jaksaisi edes yrittää lukea... Hauska kuulla siis, että on joku, jonka mielestä tämä on huono kirja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiitos, kiva kun löysit tänne. Yritin käydä vastavierailulla, mutta en pääse blogiisi :(

   Ahdistavaa, rumaa, ei yhtään minunlaiseni. Joku voi tykätä, mun ei tartte. Minun mielestäni huono.

   Poista
  2. Niin, minun blogger-profiiliini ei taida päästä tällä hetkellä, mutta blogini on Kirjarikas elämäni :)

   Onneksi kaikkien ei ole pakko tykätä ahdistavista kirjoista, ja onneksi on olemassa muunlaisiakin kirjoja :)

   Poista
  3. Hei kiitos, nimellähän se blogi löytyi :) Sinä olet todellakin lukeva ihminen! Täytyypä tutkia blogistasi kiinnostavia lukuvinkkejä :)

   Poista
 2. Kiitos kun kerroit, ettei tähän kirjaan kannata aikaansa tuhlata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On siitä joku tykännytkin... Ei oo mua varten, ei ehkä sinuakaan...

   Poista