Powered By Blogger

keskiviikko 9. tammikuuta 2019

Talvinen Oulu illallaPalkintoyötämme saimme viettää Scandic Oulu Stationissa KajaaninkadullaHuoneemme:Hyvin oululainen huone...
Mutta koska ilta oli vielä nuori emme jääneet huoneeseen kovin pitkäksi aikaa, vaan läksimme katselemaan Oulun perjantai-iltaa. Toppahousut jalkaan ja menoksi!


Joulu jatkui Oulussa, kuten minullakin ❤

Taustalla  Oulun tuomiokirkko. Kirkon nykyinen ulkoasu on Carl Ludvig Engelin käsialaa vuodelta 1832. Kirkon kiviseinät ovat vuonna 1777 valmistuneesta kirkosta, joka tuhoutui puuosiltaan Oulun palossa 1822. No nyt tuli vuosilukuja!


Johan Erik Stenbergin suunnittelema uusrenessanssia edustava kaupungintalo (1886)
Joulupaketti ❤


Kauppakeskus Valkea -loistava kauppakeskus, kuten slogan kuuluu


Syksyllä 2015 avatun Kivisydämen kalliotilojen maanpäälliset rakenteet on taiteistettu. Otto Karhin puistossa on yksi Kivisydämen katukuvassa kohoava tornirakennelma, joka palvelee lähinnä ilmastointia.


Teräslevyseinien reiät heijastavat nähtäville vanhoja valokuvia.


Hailuoto-laiva 1940–1950-luvulta.


Kauppurienkadun porras- ja hissikuilun seiniä koristavat vesiaiheiset kuvat.


Yhdessä kuvassa on  Tuiran Lassinkallion kosken tukinuittajia vuodelta 1938. 


Otto Karhin puiston Valkealinnan eteen sijoittuvan porras- ja hissikuilun seinät tuovat nähtäville Pakkahuoneenkadun ja Kirkkokadun kulmauksesta vuosina 1959–60 puretun KOP:n talon.Otto Karhin puistosta löysimme myös Puistokahvila Makian
https://www.raflaamo.fi/fi/oulu/puistokahvila-makia
Sinne menimme Ukon kanssa iltacappuccinoille ❤❤
Mietelauseet kuuluivat hintaan ❤Cappuccinojen jälkeen käväisimme myös iltamäkkäreillä, jonka jälkeen ihailimme Rotuaarin jouluvalaistusta...Valoteos ? Oli mikä oli, kuvaani päätyi  ;)


Muistoksi kuvasin myös tämän ihan unelmalta kuulostavan kahvilan:


Joku kerta tänne sitten :)


Lähestyvästä torista kertoi mm. tämä ravintolan kyltti...


Oulun kauppahalli, avattu 1901, arkkitehdit Valter Thomè ja Karl Lindahl


Ja siinä hän on, Oulun kuuluisin mies: Toripolliisi


Toripolliisi, Kaarlo Mikkonen (1987)Perjantai-ilta oli rauhallinen. Ei ollut Toripolliisilla kiireitä...Teatteritalo sinisessä iltavalaistuksessaan...


Oulun teatteri valmistui syksyllä 1972 upealle paikalle Torinrantaan, keinotekoiselle Vänmannin saarelle. Rakennuksen suunnitteli arkkitehtipariskunta Marjatta ja Martti Jaatinen.


Merelle, Ossi Somma, Reijo Paavilainen ja Pertti Mäkinen (1985)Taustalla kirjasto. Oulun pääkirjasto sijaitsee kaupungin keskustassa Pokkisen kaupunginosassa kauppatorin edustalla Oulujoen suistossa Vänmanninsaaressa. Nykyinen nelikerroksinen kirjastorakennus valmistui 1982. Teatterin tavoin kirjasto on Jaatisten suunnittelema.


Oulun kauppatorin ja Hietasaaren välissä sijaitsee ainutlaatuinen ja upea Pikisaari, joka on miljöönä suojeltu. Pikisaaren upeat puiset talot ja maisema yleensäkin, luovat hienot puitteet pienelle kävelykierrokselle, myös talvella.

Pikisaarensiltaa pitkin kipittelimme Pikisaareen. Sokeri-Jussin Kievari on kuuleman mukaan tunnelmallinen ruokaravintola hirsimakasiinissa Pikisaaressa. Nyt suljettu.


Pikisaarentien hieno tornirakennus...


... on aikoinaan ollut Oulun Konepaja Oy:n konttorirakennus.Pikisaaressa oli rauhallista kuljeskella...


Paluumatkalla mantereelle...


Kohti keskustaa...Talvinen Oulu illalla oli kaunis eikä ollenkaan kylmä, kun oli oikea varustus ❤


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti