Powered By Blogger

tiistai 1. tammikuuta 2019

100 tapaa uudistua ja kukoistaa ★1★1.1.2019  NYT!

Uusi vuosi ja uusi kalenteri  ❤ Aina yhtä mukavaa alkaa täyttämään uutta kalenteria mukavilla -ja myös välttämättömillä epämukavilla- asioilla. Uusi kalenterini on ihana Mira Malliuksen kalenteri ❤Värikynillä, teipeillä ja tarroilla kalenterista saa omannäköisen  ❤


Joitakin merkintöjä kalenterissa jo on...


Vuonna 2019 haluan uudistua ja kukoistaa. Ei sillä ettenkö sitä tekisi joka vuosi, mutta nyt osui käteen tämmöinen kirja:

Tuomas Mikkonen, 100 tapaa uudistua ja kukoistaa


"Askel askeleelta etenevä opaskirja elämän tietoiseen uudistamiseen


Puuttuko elämästäsi jotakin? Onko arki pelkkää rutiinia ja autopilottia? Haluaisitko löytää kipinän elämääsi? Lähde mukaan tutkimaan, testaamaan ja haastamaan omia juurtuneita tapojasi – ja löydä parempi arki!


Ihmisaivot luovat meille konemaisesti uusia tapoja selviytyä arjen haasteista. Aivot etsivät helpointa ja energiaa säästävintä keinoa, ja aina kun toimiva malli löytyy, aivot omaksuvat tavan pysyväksi. 100 tapaa uudistua ja kukoistaa auttaa ravistelemaan luutuneita tapoja ja uskomuksia. Koska me kaikki kuljemme suurimman osan päivästä autopilotin ohjaamana, on välillä erittäin hyödyllistä päivittää tuota autopilottia.


Suurin osa tavoistamme tukee elämäämme ja tavoitteitamme, mutta osa niistä voi sabotoida mahdollisuuksiamme. Hyvät käytännöt eli rutiinit voivat rikkoa tai eheyttää mieltä ja sielua. Ne voivat olla määrittämässä, tunnetko jatkuvaa ahdistusta vai onko askeleesi kevyt.


Kuinka tietoinen olet näistä kehosi algoritmeista, jotka rytmittävät jokaista päivääsi? Menestyminen elämässä ei ole jättimäinen ponnistus tai tuurista kiinni. Se on joukko tottumuksia, jotka tukevat pyrkimyksiämme. Voimme opetella niitä.


Teoksessa on sata keinoa uudistaa ajattelua ja arkipäivän askareita. Kirjan voi lukea kerralla läpi, tai ohjeita voi seurata päivä kerrallaan, askel askeleelta, aina kun siltä tuntuu. Jokaisen tavan yhteydessä on tehtävä, joka auttaa sulauttamaan uuden käytännön osaksi arkea ja elämää. Tervetuloa mukaan uudistumaan!


Tuomas Mikkonen on elämäntapayrittäjä, joka työskentelee ihmislähtöisen ja tehokkaan työelämän kehittämisen parissa. Myös uusien palveluiden ja tuotteiden nopea, asiakaslähtöinen testaaminen kuuluu hänen työhönsä. Vapaa-ajalla Tuomas luo roolipelejä, improvisoi ja kirjoittaa lifestyle-oppaita. Elämän ei pidä olla pelkkää pärjäämistä päivästä toiseen, vaan ihmisen kuuluu kukoistaa!"

https://www.docendo.fi/100-tapaa-uudistua-ja-kukoistaa-tuomas-mikkonen.html


Mikkosen mukaan kirjan voi lukaista tunnissa läpi. Fine. On kuitenkin parempikin tapa: lukea yksi luku päivässä, jolloin kirjan lukemiseen kuluu 100 päivää. Luen siis luvun päivässä, pyrin toteuttamaan annetut tehtävät ja kerron päiväkirjamerkintöjen kaltaisesti täällä pikku blogissani. Enkä tietenkään saa keneltäkään mitään rahallista korvausta tai muuta etua. Haluan vain yksinkertaisesti kukoistaa 100 päivänä ja siinä sivussa vähän myös uudistua. Tästä tulee kivaa!!!


Tässä kohtaa haluan olla jälleen oman tieni kulkija. En lue uudistumis / kukoistamis keinoja järjestyksessä, vaan haluan päivittäin valita päivään sopivan. Ja koska vuodessa on 365 päivää, välillä voi pitää myös välipäiviä. Ja lukea silloin kun siltä tuntuu. Selasin kirjaa ja lueskelin sisällysluetteloa: niin paljon mielenkiintoisia kohtia, joihin tekisi mieli tarttua heti! Nyt!

Siksipä ensimmäiseksi valitsin numeron 75: Nyt!


Päivän tehtävä olisi ollut se, että teen ensin päivän vaikeimman ja ikävimmän asian. Koska päivä oli tässä vaiheessa jo pitkällä, ratkaisin päivän tehtävän niin, että merkkasin kalenteriin semmoiset ikävät asiat, jotka joka tapauksessa on hoidettava. Tänä(kin) vuonna.


Tehtävä suoritettu. Omalla tavallani.


Tästä on hyvä jatkaa ★


2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa mielenkiintoselta. Yks kerrallaan lukeminen on varmaan paljo vaikuttavampaa, kun asiaa jää pohtimaan koko päiväksi. Onnea uudistumiseen :)

    VastaaPoista