Powered By Blogger

tiistai 29. toukokuuta 2018

Ja vuoret kaikuivat



Kirjan aika


Kolmas Khaled Hosseini tuli luettua. Palataan vähän lukutunnelmiin...


Yhtenä päivänä parvekkeella...


...kahvintapaista...


...ja kahvijuttuja...






Ei millään olisi malttanut lopettaa...


Tässä kertomuksessa liikutaan 1900-luvun alun ja nykyajan välillä, useamman sukupolven elämänkohtaloissa. Ei kronologisesti, vaan takaumiatulee muistoissa, kirjeissä, keskusteluissa... Tässä kirjassa on vähemmän julmuuksia kuin edellisissä Hosseinin kirjoissa. Onhan siinä henkistä julmuutta, salaisuuksien julmuutta...


Khaled Hosseini (s. 1965) on afganistalaissyntyinen kirjailija, joka on noussut Leijapoika ja Tuhat loistavaa aurinkoa -romaaneillaan kansainväliseen menestykseen.


Vielä kahvia...












Kirjan luettuani ymmärrän alun sitaatin...


Monta kohtaloa ja elämäntarinaa myöhemmin. Tässä ollaan.



"Koskettava tarina toisistaan eroon joutuvista sisaruksista – perheestä, rakkaudesta, juurien etsimisestä. Hosseini vie lukijat paitsi sodan repimään Afganistaniin, myös Pariisiin, Kaliforniaan ja Kreikkaan, 1940-luvun lopulta tähän päivään.

Syksyllä 1952 Saboor-niminen mies matkaa Kabuliin Abdullah-pojan ja parivuotiaan Pari-tyttärensä kanssa. Isä on mennyt uusiin naimisiin, sillä hänen vaimonsa on kuollut synnyttäessään Paria. Abdullah on Parille enemmän vanhempi kuin veli. Hän on valmis tekemään sisarensa vuoksi mitä tahansa.

Kabulissa heitä odottaa kuitenkin kohtalo, jota kumpikaan ei ole voinut aavistaa, ja heidän elämänsä saa aivan uuden suunnan. Kuinka häilyvä on oikean ja väärän raja? Kumpi on tuskallisempaa, etsiä juurensa tunteakseen itsensä vai yrittää unohtaa?"



Upeita teoksia tarjottimellinen 



6 kommenttia:

 1. Tämäkin on aivan uskomattoman taitavasti kirjoitettu kirja, kuten muutkin saman kirjailijan teokset. Ja edelleenkään ei voi olla kuin syvästi kiitollinen siitä, miten hyvin meillä on asiat täällä Suomessa. <3

  Kesäisten päivien iloa Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin samaa mieltä kanssasi ❤

   Ja kiitos samoin sinulle ❤

   Poista
 2. Tykkäsin noista aiemmista, ehkä pitäisi siis lukea tuo uusinkin, jos sekin oli kerta hyvä. Kiitos taas lukuvinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on jotenkin erilainen... Mutta edelleen loistavasti kirjoitettu. Lukkun vaan ❤

   Poista
 3. Oi miten kauniita kuvia jälleen! Ja hyvä lukuvinkki, kiitos!

  VastaaPoista