Powered By Blogger

sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Valon kaupunki päivällä ja yölläHalusin olla erilainen valon kaupungin taideteosten kuvaaja ja kuvasin teoksen valoisaan aikaan. Ja sitten vasta valaistuina pimeässä.

Aloitetaan muraalimaalauksista. UPEART17-katutaidefestivaali on koristanut kaupungin mahtavankokoisilla seinämaalauksilla.


Vapaudenkatu 65, Italialaisen Francesco Camillo Giorginon eli Millon mustavalkoinen kaupunkikuva, syksyinen koivumetsä, jossa hauskat hahmot...


Tämä on tosi hieno


Ja sama valaistuna:


Ilmarisenkatu 7-9, sveitsiläisen Onur Dincin teos, joka sekoittaa realismia ja surrealismia...


Tykkään tästäkin 


UV-maali hohtaa hämärässä ja saa teoksen näyttäytymään eri tavalla...


Vapaudenkatu 28, suomalaista katutaidetta: Rauha Mäkilän ja jyväskyläläislasten teos on osa Suomi100-juhlavuotta...Ja myös tämä muraali valaistuna:


Kirkkopuiston paraatiaukion kulmassa Suomen juhlavuoden kunniaksi makoili massiivinen betoninen hirvi. Sen on tehnyt laukaalainen betonitaitaja AP JärvinenVarsinainen cityhirvi :)


Hirvi vielä valoissa...


Onhan se komea!


The Forest Rises on yhdysvaltalaisen Annie Mitchellin teos:


Parisataa valokuitusientä kirkkopuiston kuusten alla...


Hauska, väriä vaihtava teosHorizontal Interference-teoksen ovat toteuttaneet puolalaiset Kasia Malejka ja Joachim Slugocki ja se koostuu eri värisistä puiden väleihin ripustetuista neon naruista. 


Pimeässä teos näytti tältä:Veikko Lappalaisen Flowers of Life-kollektiivi koostuu luonnosta ja kosmoksen symmetriasta muotonsa ammentavista installaatioista, joita kirkkopuistossa on toista kynnentä

Ja samoja kukkasia pimeässä. Jokainen näistä on epätarkka, koska mulla oli niin kylmä, että tärisin koko ajan... Mutta jonkinlaisen kuvan näistäkin saa...


They Were Here on nykyään Suomessa asuvan Alexander Reichsteinin n. 15 rautalankahahmosta koostuva teoskokonaisuus... Kuvailin hahmoja päivällä ja illalla...

Enkeli on niin tärähtänyt...


...tämä valoisan versio  on hieno!


Mutta sitten oli aika jättää kirkkopuisto ja ajaa keskustaan...Eskilstunan aukiolla kävin vielä katsomassa betonista tunnelmaa (AP Järvinen)


Tarkoitus oli jatkaa vielä lauantainakin, mutta huomasin olevani liian väsynyt ja minun osaltani Valon kaupunki oli tänä vuonna tässä. Se mikä minut väsytti onkin taas toinen tarina ;)


8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos ❤ Jos joskus olisi vielä kunnon kamera, jolla sais oikeesti hyviä kuvia tästä uskomattoman kauniita asioita tarjoavasta kaupungista ❤

   Poista
 2. Nuo muraalit on kyllä upeita! Varsinkin nuo kaksi ensimmäistä. Ja hienoja olivat taas valoteokset! Mä näin niitä valosassa, pimeällä en jaksanut lähteä muiden mukaan, vaan jäin kotiin hyggeilemään ja tekemään perheelle pizzaa :-)

  VastaaPoista
 3. Olipa kiva, kun kuvasit sekä valoisana että pimeänä aikana. Aika moni kuvaaja turvautui jalustaan ja hyvä se olisi ollut minullakin, sillä suurin osa kuvista meni ihan myttyyn tärinän takia. Arvaa, harmittiko, kun muistin vasta jälkikäteen, että cityhirvi jäi näkemättä ja kuvaamatta! Vieläkö se siellä makoilee vai liekö kotiutunut takaisin Laukaaseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enköstä ollutkin ovela, kun olin vähän erilainen Valon kaupunkikuvaaja. Ajattelin, että valo se on päivänvalokin! ❤Cityhirvestä en tiedä varmasti, mutta veikkaan sen poistuneen koti-Laukaaseen... Sitten joskus, kun mullakin on kunnon kamera, niin mulla on aina mukana jalusta :D Sitten...

   Poista
 4. Ihan mielettömiä! Täällä ihan sanattomana ihastelen! WAU!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotosen täti sanaton, jo on aikoihin eletty. ❤

   Poista