Powered By Blogger

tiistai 31. maaliskuuta 2015

Kymmenes kirjaJälleen kerran kuluva viikko on erilainen työviikko. Yhdellä sanalla jos sitä kuvaisi, niin tuo sana olisi... RASKASMUTTAMUKAVA :)

Kotiin tultua oli takki tyhjähkö, mutta piristyin heti postista! Pari pääsiäiskorttia oli jo tullut ja nyt minulla on oma PADDINGTON!Räntäsateessa piipahdin kotimatkalla kaupassa ja hankin vähän leivontatarvikkeita...


...ja kukkia Ukolle: syntymäpäivä :)


Helppo ja herkullinen banaanikakku oli  leivontatuokion tulos


Ja synttärikahvit Presidenttiä!


Pari päivää olemme Esikoisen kanssa lukeneet vuoron perään ääneen toisillemme 


Esikoinen luki myös kun leivoin...


Kahviaikaan oli minun vuoroni lukea...


Kymmenes kirja lukuhaasteessa on Kirja, joka minun piti lukea koulussa, mutta en lukenut:
Juhani Ahon RAUTATIE

Rautatie on Juhani Ahon vuonna 1884 ilmestynyt esikoisromaani. Teos kuvaa korvessa elävän pariskunnan, Matin ja Liisan,  hiljaiseloa ja heidän yrityksiään kuvitella rautatietä kuulopuheiden perusteella


Lukiossa luimme suomalaisia klassikoita, mutta Ahon sijaan valitsin kirjoja Toivo Pekkasen ja F.E.Sillanpään tuotannosta... Ahon Rautatie oli vuosikaudet omassa kirjahyllyssäni, sen sai jonakin vuonna lahjaksi kirjamessuilta. Mutta viime vuoden muutto ja tavarankierrätyspyörityksessä Rautatie olikin kulkeutunut kirpparin kautta uuteen kotiin.

Onneksi on kirjasto!


Kaunis alku:


Kahvia kirjassa juodaan maltillisesti: vain pappilassaVaiherikkaan matkan ja mielettömän pähkäilyn ja jahkailun jälkeen jälkeen:


Hauskan vanhanaikaista kieltä, monimutkainen kertomus yksinkertaisesta asiasta, joka Liisalle ja Matille oli elämän suurin seikkailu. Josta ei ikinä puhuttu.


Loppu!
2 kommenttia: