Powered By Blogger

lauantai 14. maaliskuuta 2015

Ensin työ, sitten herkut ja huvitTaas on uusi päivä koittanut!

 
Tahallani jätin kahvinkeittimen vähän heitteille muutamaksi päiväksi, että näyttäisi mahdollisimman pahalta, kun alan sitä puhdistamaan :D

Ja tältähän se pannu aamulla näytti:


Suodattimessa näytti tältä:


Ja keitin oli tämmöisessä kunnossa:


Nyt puhdisteteen kahvinkeitin! Kokeilin itselleni uutta kahvinkeittimen puhdistusliuosta:Luvassa parempaa kahvia!Puhdistus käynnissäKeittimestä ja pannusta lähtenyt törky:


Mutta nyt on kirkas pannu!


Samaan aikaan toisaalla: kahvinkeittimen läpi piti laittaa puhdas vesi 2 kertaa (laitoin 3 kertaa), siinä odotellessa laitoin myös tiskikoneen pesuun:


Sekä: löysin paljon iloa KINDERistä ;)Kaupassa näin viikolla hauskan kyltin:


Mutta sitten olikin kahvinkeitin puhdas, pääsin kahvinkeittoon ja aamupalan laittoon. Tarvitsin muutakin evästä kuin KINDERin ;)Vapaapäivä. Onhan tässä jo töitä paiskittu, nyt on herkkujen ja huvin aika:


Uusi kirja käteen


En tiennyt tästä kirjasta etukäteen mitään, mutta kurkkasin täältä:

http://www.gummerus.fi/fi/kirja/9789512096350/lumikuningatar/


Kaunis kansi tässäkin kirjassa


Kirjailijan kuva on takakannessa. Minulle käy muuten aina niin, että kun näen kirjoittajan kuvan, luen koko kirjan hänen äänellään!


Kirjalla on sama nimi kuin yhdellä H.C. Andersenin sadulla...


Aloitetaan!
Asiaa!Sata sivua luin  alkajaisiksi. Ihan kiinnostava kirja ja hyvin etenee. Muutamat asiat siinä minua vaivaavat. Varsinkin alussa on niin pitkiä ja sivulauseellisia virkkeitä (ja välissä vielä asiaa suluissa), että lukeminen oli vaikeaa. (Sulkuja on muutenkin paljon). Ja kysymyksiä. Miksi?

Eniten vaivaa se, että huumeiden käyttö esitetään arkipäivään kuuluvana aivan kuten hampaiden harjaus. Jo ensimmäisten sadan sivun aikana on vedetty monta viivaa nenää. Ei ihan minun maailmastani...1/3 luettuTähän merkki. Kaipaan lukunauhaa...


Mainitsinkin jo satusetä Andersenin... Pari kertaa olemme vierailleet Odensessa satusedän jäljillä. Hyllystä löytyy myös tanskankielinen satukirja, Kuopuksen palkinto... Kuten yksi Tanskan matkoistamme :)Lumikuningatar satusedän tavalla:
Mutta niin, melko paljon työtä kuului vielä päivään, siitä ei kovin kauniita kuvia saa...

Ja melko paljon kahvia ehdin juomaan siinä töiden lomassa...


Että semmoiset huvit!2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä! Meidän kahvinkeitin näyttää aivan karmealta ja minä kun en sitä käytä, niin en (useinkaan) myöskään putsaa. Täytyypä viedä tuota joskus miehelle, niin pääsee itsekin joskus keittimenputsaushommiin. Näytti sen verran helpolta, että onnistunee häneltäkin :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helppoa kuin heinänteko! Muista myös Kinderit ;)

      Poista