Powered By Blogger

torstai 21. marraskuuta 2019

Jyväskylän sydän 24Eilen Jyväskylän teatteritalo muuttui kulttuurikeskukseksi 24 tunniksi...Minä kiiruhdin paikalle klo 17, jolloin alkoi Avoin lukupiiri. Lukupiirin vieraaksi oli saapunut Yön kantajan kirjoittaja, kirjailija Katja Kallio. 


Puolitoista tuntia keskustelimme kirjasta ja Katja Kallio vastaili esittämiimme kysymyksiin. Aika hurahti. Jännitti kertoa omat ajatuksensa kasvotusten kirjailijalle itselleen. Tunnustin olevani sivistymätön moukka, joka ei ollut ennemmin lukenut Kalliota (vaikka olihan siellä useampikin, joka ei ollut lukenut Yön kantajaa!). Kerroin tykästyneeni Kallion tyyliin kuvata miljöö, ja kuinka tapahtumapaikka on minulle kirjoissa hyvin tärkeä. Myöhemmin Katja Kallio kertoi tekevänsä miljöiden kanssa tarkkaa työtä ja ottavansa hurjan määrän valokuvia kuvaustensa tueksi. Tiesin sen! Meitä yhdistää valokuvaus!!!
 

Kirjat eivät synny helposti ja kertakirjoittamalla. Yön kantajaan jokaisen lauseen Katja Kallio arveli kirjoittaneensa 20 kertaa.

"Jossakin vaiheessa on vain sanottava stop! Nyt se on tässä."


Katja Kalliolle tärkein lause romaanissa on: "Että kerran kauan sitten eräs ihminen rakasti minua jollain tavoin.”

Kiitos lukupiiri ja kirjailija Katja Kallio. Oli aika siirtyä sydämenlyönnin verran eteenpäin...


Suurella näyttämöllä oli juuri päättynyt Jyväskylän sinfonian KEINUHEVOSEN KENGITTÄJÄ, joka perustuu Jukka Itkosen runokirjaan...


Kuvataidekoulun juttuja...
 
Samalla kun kiertelin, katselin ja kuvasin, kuuntelin OIKEUS KUULUA JOUKKOON-keskustelua vähemmistöihin kuuluvien nuorten oikeuksista ja niiden toteutumisesta. Mielenkiintoista!


Mutta kuka sitä nyt kulttuuria tyhjällä vatsalla... Joten minulle kuppi kahvia, pala pizzaa ja suklaapiirakkaa.


Kovin pitkään en enää jatkanut, vaan loikkasin bussiin ja köröttelin kotiin Jyväskylän sydämestä ❤️


2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista! Luinkin tapahtumasta lehdestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja arvasitkin varmaan, että minä olin menossa mukana ;)

      Poista