Powered By Blogger

sunnuntai 13. joulukuuta 2015

SuperlauantaiTälle päivälle oli tiedossa jos jonkinlaista riemua ja rientoa. Ja lisäksi vielä kaikki yllätykset... Huippupäivä alkoi hyvällä aamiaisella ja hassulla jouluelokuvalla:


Joulupukkia pelastamassa, Saving Santa. Aikamatkailussa on aina omat haasteensa, varsinkin jos asialla on tonttu...


Tonttulakki päässä matkustat Linkillä ilmaiseksi lauantaina 12.12.

Jyväskylän kaupunkiliikenteessä vietetään lauantaina 12.12. virallista Tonttulakkipäivää. Kun hyppäät lauantaina joukkoliikenteen Linkkiin tonttulakki päässä, et maksa matkastasi mitään!

Tarjous on voimassa lauantaiaamun ensi vuorosta myöhäisiltaan kello 24.00 saakka. Tonttulakki kelpaa matkavaluuttana kaikilla kaupunkiliikenteen linjoilla 1–39 ja 42 sekä Jyväskylän Liikenne Oy:n liikennöimillä vuoroilla seutuliikenteen linjoilla 40, 41 ja 13 M.

Tonttulakkipäivä on Jyväskylän seudun joukkoliikenteen hyvän mielen joulukampanja, jonka pyrkimyksenä on ilahduttaa asukkaita joulukiireiden keskellä. Mikäli joulumieli on vielä hakusessa, kokeile löytää se tonttuhatuin varustettuna Linkistä lauantaina 12.12.

Jos tonttulakkimatkustus itsessään ei saa suupieliä hymyyn, iloa syntyy ainakin matkarahojen säästymisestä. Suurempia säästöjä – sekä rahan että hermojen - on luvassa, jos jättää jouluruuhkassa oman auton kotiin. Matka- ja parkkimaksuista syntyneillä säästöillä voi hyvillä mielin rentoutua vaikka kahvilassa kesken jouluostostelun!

Perinteisin tonttulakki on punainen, tupsulla tai kulkusella varustettu, mutta Linkin Tonttulakkipäivänä muunkin väriset versiot kelpuutetaan. Pääasia, että olet liikkeellä joulumielellä!
Jyväskylän seudun joukkoliikenne tarjoaa paikallisliikenteen Linkki-palveluita Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen alueilla. Järjestelyistä vastaa Jyväskylän kaupunki ja liikennöitsijänä toimii Jyväskylän Liikenne Oy. 
http://www.jyvaskyla.fi/ajankohtaista

Tietenkin hyppäsin bussiin tonttulakki päässä! Liikkeellä oli paljon tonttuja ja iloisia ihmisiä. Ja pääsin tuttavan viereen istumaan ja rupattelemaan. Kiva!

Keskustaan päästyäni kuulin laulua: Tiernapojat! Jouluuni kuuluvat, ehdottomasti. Kiva, että osuin paikalle! Ja niin osui Emppukin: pääsin halaamaan ystävää oikein hyvästä syystä!!!


Vieressä oli yksi puolue telttoineen. Toki minulle maistui glögi ja pipari! Kiva juttu, kiitos!


Kävin Ekolossa herkkuostoksilla ja seuraavaksi minut yllätti itse valkoparta vanha ukki. Kiva!


Käsityömuseon ikkunaan olivat nukketaiteilijat jälleen loihtineet mielenkiintoista katseltavaa.

Kirjat elävät

Suomen nukketaiteilijat ry:n joulunäyttely

Suomen käsityön museon Ikkunagalleriassa 17.11.2015–10.1.2016
 
Suomen Nukketaiteilijoiden joulunäyttely on syntynyt kirjallisuuden innoittamana. Kulunut vuosi on ollut valtakunnallinen Kirjan vuosi, jonka tavoitteena on ollut rohkaista uusia toimijoita liittämään kirjat ja kirjallisuus osaksi omaa toimintaansa. Suomen nukketaiteilijat tarttuivat haasteeseen ja valitsivat jo perinteiseksi muodostuneen joulunäyttelynsä teemaksi Kirjat elävät. Näyttelyn kautta he haluavat kunnioittaa Kirjan vuotta ja kirjallisuutta. 

Aikaisempina vuosina Suomen nukketaiteilijoiden näyttelyt ovat olleet tilateoksia, joissa on ollut yhteisesti tarkasti sovitut linjaukset ja sisältö. Kirjat elävät –näyttelyssä jokainen nukentekijä sai valita vapaasti kirjan tai tarinan, johon nukketyö liittyy. Samoin teoksen mittakaava, tekniikat ja materiaalit sekä toteutustapa olivat vapaat. Näyttelyn nukketeoksissa löytyykin hahmoja Saapasjalkakissasta Kalevalaan.
Nukketeokset ovat yhdistyksen parinkymmenen jäsenen tekemiä uniikkeja taidenukkeja. Nukentekijät ovat teoksissaan tehneet kaiken itse; muotoilleet, maalanneet, tehneet vaatteet, peruukit ja kengät sekä muun rekvisiitan. Tässä pari makupalaa:Sitten sisätiloihin


Vaikka tästä kuvasta sitä ei ehkä huomaa, niin paikalla oli väkeä kuin pipoa. Ahdistuin ja tuskastuin. Ostokseni olivat hyvin vähäiset...


Onneksi:
Ihanasti pakattu ostokseni: lehden sivusta ommeltu pussukka ja kahvikupin kuva :) Kiva!


Kyltti ystävien pyyhkeelle:


Ja näitä nautin: Kuorrutettua taatelikakkua ja kahvia. Herkullista!


Jatkoin kohti naapurirakennusta...

Taidemuseollakin oli tungosta, mutta bongasin sieltä ystäväni Ullan. Kiva sattuma!!!

Yhdessä läksimme Toivolan Wanhalle pihalle, Joulupihalle. Sinne meidät toivotti tervetulleeksi komea olkipukki :)Täällä ei ollut tungosta, mutta minulla alkoi olla pikkuisen kiire... Vain ihan pikkuisen ostoksia!


Katriina Pentikäisen jouluseimi ilahdutti tänäkin vuonna:Isäntä itse pyöritti pihassa karusellia ja vei lapset huimalle lentomatkalle: "Nousee, nousee, nousee... nyt olette tosi korkealla -pitäkää vain silmät kiinni!"


Pihalla liikkui myös tonttuja!


Ja matkani jatkui seuraavaan kortteliin, kirjastoon...


...jossa aloitimme postcrossareiden pikkujoulunviettoa:


Lastenosastolla kävimme tietenkin myös tonttuilemassa...Kirjaston hieno joulukuusi:Pikkujoulumme jatkui Pannukakkutalossa:Kahvilla aloittelin...


Pääruuaksi pieni pekoni-omena pannukakku...


...ja jälkiruuaksi pieni mustikka-tummasuklaa pannukakku


Nallekin sai kahvinsa!


Nalle viihtyi muutenkin. Ja jos vielä ihmettelet, miksi häärään nallen kanssa, niin kerron nyt (taas?) että Traveling Teddy on myös postcrossari!

Pikkujoulussa arvottiin paketit, tässä minun:


"Lisäarvonnassa" onni suosi myös:


Ja sitten vielä kuppi kahvia, kiitos!


Kotimatka taittui jälleen tonttulakki matkalippuna. Kotona palasin pikkujoululahjoihini...

Voi, mikä ihana tonttu ja suloinen sydän. Kiitos salaiselle tontulle!!!


Tämä paketti oli taideteos...


...mutta aukihan minun se oli saatava :)  Ihanat tuoksuttomat kynttilät, kiitos Ritu!


Olen aivan hirvittävän huono säästämään paketteja, joten auki oli tämäkin saatava saman tien...


Kyllä Ritu tietää, mikä minuun uppoaa :)KIITOS! Toivottavasti en ihan heti tarvitse ;)


Heidi antoi myös paketin ja olikin sitten sellaiset teippaukset ja uhkaukset, että en uskaltanut avata...Odottelen aattoon, kiitos Heidi!


Kiinnitin uutukaisen kylttini kylppärin seinään:


Ja tähän oikeastaan kiteytyy paras tässä päivässä:


Olipahan melkoinen superlauantai!


8 kommenttia:

 1. Minä kävin Käsityön museolla sunnuntaina, silloin siellä oli paljon väljempää. Ostin noita samoja pyyhekylttejä sekä niiden vasemmalla puolella (yhden kojun päässä) olevia super ihania silityskuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasin lauantain ruuhkaiseksi, mutta sunnuntaina oli työpäivä... Hassua: samoja ostoksiakin tehtiin. Sain muuten alennusta, vaikka mitään vikaa en itse huomaa: on kuulemma maanantaikappale

   Poista
 2. Onhan ollut taas menoa ja meininkiä yhdelle päivälle! Mutta kaikki vaikuttaa niin kivalle, että taas joudun toteamaan, että olisinpa saanut olla mukana!

  Tuosta Jyväskylän bussien (linkkien?) tempauksesta luinkin jostain ja ajattelin jo silloin, että onpa mainio juttu. Siellä asuu ihanan luovaa ja kekseliästä väkeä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisitpa ollutkin! Kaikenlaista kivaa ja tonttulakki päässä ;) Tuntui kyllä hullulta, että joku sitten pahoitti mielensä, kun joutui maksamaan bussimaksun. Kun ei ollut sitä matkalippua päässä. Mutta enimmäkseen iloisia ihmisiä busseissa näkyi :)

   Poista
  2. Aina on joku, joka vetää herneen nenään tai haluaisi erityiskohtelua. Kyllä aikuisten ihmisten pitäisi ymmärtää, että jos on ilmoitettu, että tonttulakki päässä matkustaa ilmaiseksi, niin sitten se lakki pitää olla. Jos lakittomatkin matkustaisivat maksutta, joku pahoittaisi mielensä siitä, että oli sonnustautunut hiippalakkiin syyttä suotta. Hoh hoijaa.

   Poista
  3. Mielensäpahoittajien luvattu maa...

   Poista
 3. Mekin poikettiin keskustassa lauantaina. Äkkikäännös pois sieltä ja todettiin ettei tarvii sinne enää tänä vuonna mennä :D

  VastaaPoista