Powered By Blogger

torstai 19. marraskuuta 2015

Harha-askel teen maailmaan. Taas.Tämä tapahtui jo pari päivää sitten. Niihin aikoihin, kun olin lopettanut blogin pitämisen...

Pääsin jälleen illanviettoon Teeleidiin. Koska meitä oli suuri joukko istuimme itse asiassa Lutakon Leidin juhlahuoneella. Teeleidin emäntä on ihanasti teestä hullaantunut ja mahtavasti asiansa tunteva. Kahvinjuoja voisi tässä kohtaa kohteliaasti vaijeta ja edes yrittää ymmärtää, mutta kun... En ymmärrä teen päälle.


Alkuun ja ruuan kanssa saimme sekoitusta nimeltä "Oi kuusipuu"Sitten oli tee tastingin aika!

Teellä tarkoitetaan Camelia sinensis -pensaan lehdistä valmistettua haudutettua juomaa. Eri teelaatuja ovat musta, vihreä, oolong, valkoinen ja keltainen tee.


Tässä on vihreää teetä...


...nimeltä Länsijärven lohikäärmeen kaivo


Vihreän teen lehtiä ei hapeteta eli fermentoida. Tällöin suurin osa teenlehdissä olevista entsyymeistä säilyy, kuten lehtien vihreä värikin. Tämän vuoksi vihreää teetä on pidetty terveellisempänä kuin mustaa teetä.

Oikein tehty vihreä tee voisi olla hyvää, jos a) se maistuisi joltakin ja b) olisi muutakin kuin haaleaa... Tämä ei vakuuttanut minua. Tälläkään kertaa.


Seuraavaksi saimme oolong teetä:

Oolong tee on mustan ja vihreän teen välimuoto, koska se on hapetettu vain osittain. Oolongin lehtien ja juoman väri voi vaihdella ruskeasta vihreään. Oolongissa on runsaasti antioksidantteja jäljellä, koska sitä ei ole hapetettu pitkään. 

Tämä oolong  oli nimeltä Musta lohikäärme:
 

Kuppi oolongia, mutta ei...


Oikeita teelehtiä!


Tässä on Pu’erh tee kakku, joka painaa 357g

Pu’erh tai Puer-teetä pidetään erityisen terveellisenä teenä. Muista teelaaduista poiketen Puer -tee paranee vanhetessaan. Puer teen maku ja tuoksu vaihtelee hedelmäisestä hyvinkin maanläheiseen. Tuoksua on kuvattu jopa navettamaiseksi.


Oikeesti: tulee mieleen lapsuus ja navetan lantaloori. Oikeesti.


Tea for two, mutta minulta jäi juomatta...


Pari kuvaa kattolampuista:Ja pari kuvaa teetavaroista:Matcha teetä emme maistelleet...

Matcha tee on jauhettua teetä ja se on suosittua erityisesti Japanissa. Matcha teetä pidetään erityisen terveellisenä, koska siinä teelehtikin tulee nautittua kokonaisuudessa. 


Iltateelle menimme Teeleidin puolelleIllan paras tee: iltateeksi saimme Kattoratsastajaa :)Kurkistelin myös kaupan puolelle:Vaikka ilta oli mitä mukavin, niin se päättyi kotona parhaalla mahdollisella tavalla: kupillisella kahvia!


4 kommenttia:

 1. Hih, voin kuvitella, että kattoratsastaja maistui kahvinjuojalle :-). Itse en siitä pidä. Mutta onneksi sait edes jotain omaan makuun sopivaa :-). Valkoisessa ja vihreässä teessä on monesti niin hentoinen maku, että se voi vaatia vähän totuttelua, jos on tottunut kahviin. Ja se pu'er... juon sitä aina aamuisin, mutta voin kuvitella, etteivät kaikki siitä piittaa :-D

  VastaaPoista
 2. Pu'er jää minultakin juomatta :D Se haju on minulle ihan liikaa, eikä makukaan viettele. Vaikka olenkin pääosin teen lipittäjä, en minäkään tykkää kaikesta teestä. Jotkut ei vain maistu hyvälle. Mutta jotkut vain ovat niin hyviä :D Kahvia olen pikkuhiljaa opetellut maistelemaan. On minulla kahvikonekin. Pikkuhiljaa perästä tullaan kahvin maailmaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, jatka matkaa kahvin maailmaan! Ja kenties jonain päivänä ollaan rohkeita myös lantateen kanssa ;) Mulle maistuvat hyvänmakuiset teet, sellaiset maustetut ja makuiset :)

   Poista