Powered By Blogger

tiistai 20. tammikuuta 2015

Toinen kirjaToinen tänä vuonna lukemani kirja on "Yli 100 vuotta vanha kirja"

Syystä tai toisesta vietin aamupäivän kotosalla. Oli aikaa lukea loppuun jo parina iltana lukemani wanha kirja. Ja kahvitella tietenkin ;)


Charles Dickensin teos "A CHRISTMAS CAROL" on ensimmäisen kerran ilmestynyt vuonna 1843 ja sitä on suomennettu ainakin kahdeksan kertaa ainakin seitsemän eri kääntäjän toimesta.
 

Minun kirjani on suomentanut Jukka Torvinen vuonna 1986. Sain kirjan omakseni heti samana vuonna!

Minun kirjani on kuvittanut  John Worsley  ja kuvat ovat mielestäni mahtavat!Päähenkilö Ebenezer Scrooge on oikea saiturin perikuva


Saiturin joulyö on liikuttava ja lumoava tarina vääryydestä ja oikeudenmukaisuudesta, julmuudesta ja anteeksiannosta...


Marleyn haamu saapuu kertomaan Scroogelle tulevista vierailijoista...


Menneiden joulujen henki


Nykyisen joulun henki


Scroogen takana näkyy tulevien joulujen henki


Tavattuaan kolme henkeä Scrooge on muuttunut mies!Tämän jälkeen Scrooge ei enää tavannut henkiä. Ja hänestä sanottiin, että hän jos kuka tiesi kuinka joulua vietettiin!


LOPPU!


4 kommenttia:

 1. Minäkin olen saanut saman kirjan lahjaksi joskus 1980-luvulla... mutta siinä on paljon tylsempi kuvitus. Tarina on kuitenkin niin hyvä, ettei se haittaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän tuo nyt sitten mikään yllätys ole, että sama kirja samalla vuosikymmenellä on saatu ;) Onko sinulla kirjasi tallella? Jotakin on tullut säästettyä ja jotakin kulkee mukana ihan junnuvuosista alkaen. Vaikka paljon on tavaraa päätynyt kiertoon...

   Poista
 2. On tosiaan hienot kuvat! Me ollaan tyttöjen kanssa lukemassa Salaista puutarhaa ja siinäkin painoksessa on ihanat kuvat! (Kuvittajana Inga Moore.) Kuvat on minusta kyllä kirjoissa tosi oleellinen juttu! (Eivät ole siis pakolliset, mutta jos niitä on, niin on tärkeää että ovat hyvät!)

  VastaaPoista