Powered By Blogger

sunnuntai 3. elokuuta 2014

215. kuppiLomanlopetuspäivä

Minulla on ollut aivan uskomaton loma! Olen nähnyt ja kokenut paljon ihania asioita mahtavissa paikoissa. Kovin paljon en Suomen suvesta tiedä, mutta ELÄMÄ ON VALINTOJA! Ja toisaalta, vaikka loma loppuu, kesä ei. Vielä voin käydä pyöräilemässä, jätskillä ja kahvilla terasseilla... Katellaan ;)

Onnistuttiin lomanlopettajaispäivänä saamaan koko perhe samaan aikaan aamiaiselle :)


Ukko paistoi pekoniakin...


Edelleen Turkin matkan tunnelmissa päätin laittaa lukuharrastuksen vireille ja valitsin joulusta asti hyllyssä odottaneen Elif Shafakin KIROTTU ISTANBUL. Ja tunnustan: turkkilaisen kahvin sijasta kupissa on ihan taviskahvia, kun sattui olemaan valmiina...


Elif Shafak (s. 1971) on Ranskassa syntynyt ja osan vuotta Yhdysvalloissa, osan Turkissa asuva kirjailija.
Shafak on kirjoittanut useita romaaneja ja muita teoksia sekä turkiksi että englanniksi. Suomeksi on käännetty romaani Rakkauden aikakirja (The Forty Rules of Love) vuonna 2011. Kirottu Istanbul (The Bastard of Istanbul) on Shafakin toinen englanniksi kirjoittama romaani. Se on ilmestynyt suomeksi vuonna 2012. Ja minulle se on ensimmäine Shafakin kirja.


Tähän mennessä tunnen vasta yhden kirjan henkilöistä. Ulkonäöltä:

Sade pisaroi Zelihan tummilta kiharoilta hänen leveille harteilleen. Kuten kaikilla naisilla Kazancin perheessä, Zelihalla oli syntyjään kähärät korpinmustat hiukset, mutta toisin kuin muut, hän halusi pitää ne sellaisina. Aika ajoin hänen jadenvihreät silmänsä, jotka yleensä olivat apposen auki ja täynnä raivokasta älykkyyttä, menivät sirrilleen kahdeksi viivaksi puhdasta välinpitämättömyyttä joka on luontaista ainoastaan kolmelle ihmisryhmälle: toivottoman naiiveille, toivottoman sulkeutuneille ja toivottoman toiveikkaille.


Koska tekemistä riitti, minun oli pakko tyytyä aluksi vain 44 sivuun ja laittaa sitten kirja kiinni. Ja juoda toinen kuppi kahvia.


Uskomaton loma ja mukava lomanlopetuspäivä! Nyt jaksaa taas arkea, kun on vähän juhlaa takana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti