Powered By Blogger

sunnuntai 7. joulukuuta 2014

341. kuppi



2. ADVENTTI


1.
Nyt sytytämme kynttilän,
se liekkiin leimahtaa.
Me odotamme Jeesusta,
seimessä nukkuvaa.

2.
Nyt syttyy toinen kynttilä
ja valo laajenee.
Suo Isä tänne Jeesuksen,
se hetki lähenee.








Aamukahvin jälkeen lähdettiin Kuopuksen kanssa kirkkoon rippikoulumerkintää tienaamaan. Täytyy kyllä sanoa, että on meillä taitava kanttori: messussa hän soitti urkuja, pianoa, kitaraa ja viulua sekä tietenkin lauloi. Jo pelkästään musiikin takia kannatti taas käydä kirkossa!


Ja kirkkokahvien takia ;)



Ukko ja Esikoinen tulivat hakemaan kirkosta ja jatkoimme matkaa Toivolan Wanhalle Pihalle

http://www.vanhapiha.net/pihan-tapahtumat/joulupiha


Sisäänheittäjänä kelkkoi olkipukki:


Tervetulleeksi toivotteli pyhä perhe:



Kuten aiempina vuosina, oli paikalla jälleen myös Katriina Pentikäisen rakentama seimi:





Kuvasin myös taustalla kyykkivän Caganerin, mutta  kuva epäonnistui... Onko "kakkaaja" sinulle tuttu? Kun Katriina aikoinaan caganerin minulle esitteli, olen siitä lähtien aina kiinnostuneena seurannut hänen touhujaan seimiasetelmassa. Kotiseimeeni caganer ei kuulu  ;)

http://fi.wikipedia.org/wiki/Caganer

Kuvia caganerista voit katsoa täältä: https://www.google.fi/el_caganer


Vain lunta puuttuu!


Toisen adventin kynttilät paloivat myös vanhan synnytyssairaalan tiloissa, missä on myymälöitä



 http://www.kalevantuli.net/







Koska oltiin koko perhe koolla, suunnattiin jouluostoksille. Paljon on asioita, joita ei vielä voi kertoa, mutta noilla karkeilla ajateltiin joulu pärjätä!

Ja jos vähän matkaa luet eteenpäin, niin pääset kurkistamaan herkkupurkkikalenteriini. (Pakko laittaa maininta jo tähän kohtaan, kun jostain syystä en saa tekstiä tarttumaan sinne missä kuvat ovat. Tekniikka on niin ihmeellistä... )

Kahvin kaveriksi löytyi ruotsalaisia Nyåkersin cappuccino pipareita

http://www.nyakers.com/


Voi niitä syödä myös glögin kanssa!


Glögihetkessä tällä kertaa Marlin Premium glögijuomaa

http://www.marliglogipremium







"Torttu" on jälleen paistettu torttutaikinapalanen, jonka sisällä on Valion Eila luumu-kanelirahkaa. Helppoa mutta hyvää!

http://www.valio.fi/tuotteet/rahkat/valio-maustettu-rahka-laktoositon-kausimaku/#200-g-pikari


Silmä ja suu ovat jo saaneet osansa, nyt on korvan vuoro:


Uusi levy joululevykokoelmaani! Suvi on jouluihminen, niin olen minäkin. Aivan kaikki tämän levyn laulut eivät napanneet, mutta Taivas sylissäni on niiiin ihana! Kuuntele vaikka:

https://www.youtube.com/watch?v=iCB3EPkzWco




 




 Minulla on joulukukka!

Joulutähti eli tähtilatva kuluu tyräkkikasveihin. Joulutähden kasvatus puutarhalla aloitetaan jo kesällä, jolloin latvapistokkaat on pistetty juurtumaan. Eri kasvatustavoilla joulutähdistä saadaan yksilatvaisia tai tuuheita monilatvaisia, mini-kokoisia tai isoja. Monilatvaiset kasvit saadaan aikaan latvomalla. Kasvi alkaa haaroittua, kun sen päälatvasta katkaistaan kärki. Puutarhurin on huolehdittava lyhyen päivän käsittelystä tarkasti, jotta joulutähden kukinta ajoittuu oikein. 

Joulutähti on kotoisin Meksikosta. Yhdysvaltain suurlähettiläänä 1920-luvulla toiminut kasvitieteilijä Joel Robert Poinsett ihastui kasviin, keräsi joulutähtipensaan pistokkaita sekä viljeli niitä. Hän jakoi myös kasvia puutarhanhoidosta kiinnostuneille ystävilleen ja näin se levisi lähinnä kasvitieteellisten puutarhojen välityksellä ympäri maailman. Joulutähdestä useissa kielissä käytetty nimi Poinsettia on siis tullut löytäjänsä mukaan. Nykyinen ruukkukasvina viljelty joulutähtemme on hyvin nuori tulokas. Sen viljely yleistyi vasta 60-luvulla, kun alun perin hyvin kookkaasta pensaasta kehitettiin lajikkeita, jotka oikein viljeltyinä olivat sopivan kokoisia huonekasveiksi. Tämän neljän vuosikymmen aikana joulutähti on saavuttanut valtavan suosion ja on levinnyt ympäri maailman. 

Joulutähti viihtyy tasaisessa lämpötilassa ja huonelämpötilan tulisi olla yli 18 astetta. Valo on aina kasveille eduksi, mutta liian lähelle vetoista ikkunaa sitä ei kannata sijoittaa. Mullan pitää olla tasaisen kosteaa. Joulutähden herkkää juuristoa kastellaan haalealla vedellä. Poista aluslautasella seisova vesi. Mullan pinta voi kuivahtaa kevyesti kastelujen välillä. Joulutähteä kastellaankin usein liikaa, jolloin sen lehdet alkavat roikkua ja tippuvat. Toisaalta multaa ei saa päästää kokonaan kuivumaankaan. Lehtien kellastuminen voi olla merkki kuivuudesta tai liian pimeästä tai vetoisesta paikasta. 

Yllä oleva teksti täältä: http://www.huiskula.fi


Kukka tarvitsi myös ruukun. Ei kun tuunaamaan!


Harmaa ruukku, pieniä tummanharmaiksi värjättyjä pitsiliinoja ja kaksipuolista teippiä...


Ja pian oli valmista!



Näin kovasti koko päivän uurastettuani olin iltakahvini ansainnut!







6 kommenttia:

  1. Tämäkin Suvi on jouluihminen ja joulukortteja kirhoitellessa piti tulla kurkkimaan.

    Ihanan jouluista sulla "mutsi" ;)

    VastaaPoista
  2. Kiva nähdä tunnelmapaloja Toivolasta, itse pääsen sinne vasta ensi viikonloppuna. Ja kiitos biisivinkistä, laitoin juuri soimaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkäsitkö biisistä? Täällä soi usein! Toivolaan pitää päästä uudestaan hämäränkähmässä tunnelmoimaan...

      Poista
  3. Aivan ihania juttuja taas :) Ja tässähän ihan sivistyy tarinoita lukiessaan :)

    VastaaPoista