Powered By Blogger

maanantai 17. elokuuta 2020

Eilen oltiin Mikkelissä...



No, tästäkin on jo viikko... Mutta jonkun päivän eilinen kuitenkin ❤️ Mukana matkassani Ukko ja Kuopus. Aurinkoinen päivä aloitettiin torikahveilla ❤️


Toripulun kahvia ja kristallipullaa  ❤️


Torilla oli kaikenlaista, mutta nämä auringonkukat varastivat shown  ❤️




Kävelykadulla...


...Naisvuoren tornikin näkyi...


...mutta me suuntasimme Tuomiokirkkoon. Kirkkoarkkitehti Josef Stenbäckin suunnittelema kirkko rakennettiin puhtaaksimuuratusta punatiilestä 1896–1897. Kirkko on yksi Suomen uusgoottilaisen kirkkoarkkitehtuurin päätöitä.




Antti Salmenlinna suunnitteli Paavali Juustenia ja Mikael Agricolaa sekä Pyhää Mikaelia esittävät lasimaalaukset.  



Viimeisin peruskorjaus tehtiin 1983-84. Kirkkosali maalattiin arkkitehti Jari Reposen suunnitelmien mukaan eloisin ja vaalein värein sekä puukuvioita korostaen.  



Kirkkopuiston liepeiltä etsimme kirppareita -yksi lopulta löytyikin. Mutta eipähän ainakaan jäänyt näkemättä tämä Nelisiipi. Suihkulähteen veistos on kuvanveistäjä, professori, sotainvalidi Armas Hutrin ensimmäinen julkinen ulkoilmatyö. Se on valettu pronssista ja valmistunut vuonna 1959. Nelisiipi-veistoksessa on kuvattuna neljä vesilintua, jotka muodostavat piirin vesisuihkun ympärille. Linnut ovat kurouttauneet lentoonlähtöön. Nelisiipi-nimensä veistos sai kaupunkilaisille järjestetyn nimikilpailun tuloksena.



Ja voi surku: joku oli kadottanut pupunsa  ❤️


Alkoi olla nälkä (tässä välissä oli tehty ostoksia niin kaupoissa kuin kirpparillakin)...



Menimme Amarilloon...


...ja minä tilasin Vege Burgerin. Ja jestas kun oli hyvää  ❤️




Seuraavaksi halusin nähdä taas vähän taidetta... Tämän muraalin ovat tehneet 2019 Anetta Lukjanova ja Taneli Stenberg. Kaksi kärppää siellä...  ❤️




Seuraavaksi sataman alikulkutunneliin...


...ja siellähän on Jussi Twosevenin Canis Lupus (2016) ❤️









Ajelimme seuraavaksi Kirkonvarkauden sillan kupeeseen. Kirkonvarkauden silta on riippusilta, joka valmistui vuonna 1967.



Kaarina Kaikkosen  teos Vasten auringon siltaa (2017) ❤️ on Kirkonvarkauden sillan kupeessa. Materiaalina on metalli. Teos on tarkoitettu yksinäsille sieluille rauhoittumispaikaksi. Siinä on 12 kpl metalliin valettua tuolia ja 24 lyhtyä. Lyhdyistä kaksi oli kylläkin jo ottanut uuden suunnan...
















Hyvin lähellä siltaa on myös toinen nähtävyys...


Pursialan hiidenkirnu



Mikkelin Pursialassa sijaitseva Hiidenkirnu on 9000 vuotta vanha maamerkki jääkauden ajalta. Kyseessä on Suomen 4. suurin hiidenkirnu, jonka syvyys on 8 metriä.


Kiertelin kuin kissa kirnua...



Loppuun vielä pari mikkeliläistä perhosta  ❤️



Ei ollut Mikkelin matka vielä tässä. Mutta seuraavasta kohteesta tulee ihan oma lukunsa...


2 kommenttia:

  1. Kuopus opiskeli Mikkelissä, mutta vain pari kertaa tuli siellä käytyä. Kaupunki vaikuttaa oikein viehättävältä. Oikeita silmäniloja nuo värikkäät tuolit lyhtyineen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva käyntikohde ❤️
      Pinkit tuolit & lyhdyt ovat myös minun mieleen ❤️

      Poista