Powered By Blogger

torstai 15. maaliskuuta 2018

Tuhat loistavaa aurinkoaJa tänä aamuna yksi niistä


Loppu!


Leijapojan https://365kuppiakahvia.blogspot.fi/2018/03.html jälkeen tartuin saman tien Hosseinin toiseen kirjaan, Tuhat loistavaa aurinkoa

"Suurmenestykseksi noussut, säkenöivä romaani Leijapojan tekijältä – unohtumaton tarina kahden naisen kohtalosta ja ystävyydestä sotien haavoittamassa Afganistanissa.

Mariam on vain 15-vuotias, kun hänet lähetetään Kabuliin ja naitetaan itseään kolmekymmentä vuotta vanhemmalle Rashidille. Hän aloittaa uuden elämänsä toiveikkaana, mutta vuosien kuluessa burqa kätkee alleen niin nöyryytykset, mustelmat kuin hiipuvan toivon lapsesta.

Kaksi vuosikymmentä myöhemmin Kabulissa riehuvat taistelut murskaavat myös nuoren ja rakastuneen Lailan haaveet tulevaisuudesta. Hänestä tulee Rashidin toinen vaimo.

Afganistanilaisnaisen kohtalosta määräävät miehet, sota, talibanien hirmuhallinto. Mutta Mariamin ja Lailan välille kasvaa ystävyys, joka on kaikkia näitä vahvempi – ja joka saa heidät yhä uudestaan taistelemaan toivon ja vapauden puolesta."


Kirjan nimi nousee runosta:Khaled Hosseini kirjoittaa sellaisista tapahtumista ja asioista, joita on mahdoton kuvitella. Jos Leijapoika oli karua luettavaa, niin Tuhat loistavaa aurinkoa on sitä kertaa sata. Kirja on fiktiota, mutta voisiko se olla jonkun todellisuutta... Se on afganistanilaisten naisten todellisuutta. En pidä itseäni murhanhimoisena ihmisenä, mutta nyt kirjan kuvaus sai minut kannustamaan toista päähenkilönaisista "Tapa se!" kun naisten aviomies ties kuinka monennen kerran pahoinpitelee vaimojaan...


Lopussa koittaa toivon pilkahdus...


 

11 kommenttia:

 1. Pitääpä laittaa kirjastoon tilaukseen..:)

  VastaaPoista
 2. Voi, elämme niin eriarvoisessa maailmassa. Täällä meillä ollaan toki melko tasa-arvoisia sukupuolten suhteen, mutta niin moni nainen maailmalla joutuu olemaan jalkarättinä, ei minkään arvoisena ihan oikeasti eikä vain romaanien sivuilla. Surullista. Kuihtuvat kukan terälehdet ovat vaikuttavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukat ovat naistenpäivän kukat... Meille naisille, joilla kaikki on hyvin. Kuihtuivat arvokkaasti ❤

   Poista
 3. Mukava blogi sinulla :) Vaikuttava kirja, täytyykin laittaa korvan taakse.
  Hyvää viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Maiccu, kiitos! Hauska tavata -kävin myös vastavierailulla sinun blogissasi. Kävin ja kävin. Kuluihan siinä jokunenkin tovi, kun kuviasi ihailin ja kertomuksiasi lueskelin.
   Viikonlopustani on tulossa hyvä. Ja aivan erityinen ❤ Hyvää viikonloppua myös sinulle :)

   Poista
 4. Leijapojan olen lukenut, tätä en... Sen verran hyvän mainospuheen pidit, että on luettava myös Tuhat loistavaa aurinkoa, kaikesta rankkuudesta huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lue! Tänään etsiskelin jo kolmatta Hosseinia, Ja vuoret kaikuivat, mutta ei löytynyt... Josko vaikka alkaisi pikku hiljaa helpottaa rankkuus...

   Poista
 5. Tämä kirja on yksi niistä, joiden koskettava tarina tuo meille tasa-arvon kulttuureissa eläville nähtäväksi sen arjen, jossa monet naiset tänäkin päivänä elävät. Tämä kirja on kaunis ja toiveikas kuvaus eikä varmasti jätä lukijaa kylmäksi. Kirjan tarinan kautta ymmärrys paitsi islamin uskontoa myös maahanmuuttajia (erityisesti naisia) kohtaan kasvaa. Minäkin voin suositella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun oli vaikea nähdä kauneutta ja toiveikkuutta kaiken kamaluuden ja epätoivon keskellä. Edes toisen naisen onnellinen loppu ei antanut toivoa, vaan pelkoa, että hän menettää lisää... Varsinkin, kun tietää, miten asiat Afganistanissa tänä päivänä ovat. Siksi on hyvä avata silmiä. Ja siksi soisi meidän kaikkien täällä ymmärtävän, miten paljon paremmin meidän asiamme ovat.

   Poista
 6. Tämä löytyi kirppiseltä tänään, otetaan lukuun. Raporttia myöhemmin. :)

  VastaaPoista