Powered By Blogger

tiistai 22. elokuuta 2017

Taidetunneli



Kun eräänä iltana pyöräilin ystävän luo kahville, osui matkani varrelle uuden uutukainen Sepänkadun alikulkutunneli hienoine mosaiikkitöineen. Työt ovat Keski-Palokan koulun 4. luokkien mosaiikkiteoksia lukuvuodelta 2016-17 Sepänkeidas-projektissa. Kahdessa teoksessa on Tikkalan koulun oppilaiden toteuttamia paloja. Tunneli on osa Jyväskylän kaupungin yhdyskuntatoimen Kehä Vihreä -hanketta. Projektin ohjaajina toimivat kuvataiteilijat Pertti Karjalainen ja Tuomas Hallivuo.

Pitemmittä puheitta:

























Alikulkujen viereen oli myös noussut taidetta. Sepänkeidas-projektissa kuvataiteilijat Pertti Karjalainen ja Tuomas Hallivuo ovat ohjanneet Keski-Palokan koulun 4. ja 5. luokan oppilaita pylvästeosten suunnittelussa ja toteutuksessa. Teoskokonaisuuden aiheena ovat suomalaiset eläimet ja hyönteiset, värit heijastelevat Suomen vuodeaikojen värikirjoa. Oppilaiden kuusi teosta on tullut esille nyt elokuussa Sepänkadun ja Sepänaukion välisen kevytliikenneväylän varrelle. Myöhemmin joukko koulun oppilaita toteuttaa tähän vielä kahdeksan lisäpylvästä. Tikkalan koulun oppilaat on tehneet neljä pylvästä ja ystävyyskaupunki Jaroslavlin taidekoulu Canzonen oppilaat tekevät niihin oman osuutensa elokuussa 2017. 







Tällainen taide kaupungilla piristää!


10 kommenttia:

  1. No jo on hienoja! Eikä ole vielä sotkettukaan! Täällä kun tehdään jotain vastaavia, niin heti ne sotketaan spraymaaleilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivon sydämeni pohjasta, että näitä ei sotketa! Graffititaide on asia erikseen: siinä taiteilija ja tägääjät / töhriät käyvät vuoropuhelua ja joskus alkuperäinen teos katoaa kokonaan. En tosin siitäkään tykkää, en ole vielä oppinut graffititaiteen koko elinkaarta... Mutta nämä lasten mosaiikkityöt toivoisi näkevänsä tällaisina aina <3

      Poista
  2. No onpa upeita taideteoksia! Tuollaisiahan pitäisi olla enemmän, miten paljon ne toisivatkaan lisää viihtyvyyttä ankeisiin betoniseiniin ja alikulkuihin. Huikean hienoja kyllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella hienoja ovat <3 Tyhjiä ja ankeita tunneleita olisi lisää... Mikä koululuokka seuraavaksi innostuisi :)

      Poista
  3. Aivan mahtavan hienoa taidetta, jonka soisin säilyvän pitkään. Nyt on lasten ääni kuuluvilla, kun ideat ovat toteutuneet.

    Argh!Itse puolestaan tuskailen läppärini kanssa ja laitan nyt kommenttia puhelimella. Läppärin kautta kuvasi eivät auenneet ollenkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin ajattelen!

      Onneksi kuvani eivät tällä kertaa ole kadonneet, toivottavasti eivät kätoakaan enää ikinä...

      Poista
  4. Kiva oli kuulla noista enemmänkin, ovat kyllä hienoja, mutta en ole tiennyt niiden taustoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti laittavat kyltin kertomaan tekijöistä -ihania ovat <3

      Poista