Powered By Blogger

lauantai 26. maaliskuuta 2016

PitkäperjantaiHyvin nukutun yön jälkeen oli aika hyvälle, koko perheen aamiaiselle. Siihen kuuluvat tietenkin letut!


Syömään!Ja jos ihmettelet, miksi lettuaamiainen, niin kerrottakoon, että kello oli jo 11  :) Lounasaika...Pitkäperjantain pakollisten kotitöiden jälkeen viritin itseni sohvalle ja kaiken tarpeellisen käden ulottuville... Jotain puuttuu...


...kynttilänvalo ja päivän elokuvaThe Passion of the Christ http://www.imdb.com/title/tt0335345/


Mel Gibsonin ohjaamassa elokuvassa seurataan Jeesuksen maanpäällisen elämän 12 viimeisen tunnin tapahtumia. Vaikka tiedän, että koko maailman syntien kantaminen ja sovittaminen ei ole mikään läpihuutojuttu, niin kaikki se kärsimys, mikä elokuvassa näytetään, on rankkaa katsottavaa. Väkivalta ja raakuus eivät kuitenkaan ole itsetarkoitus. Mielenkiintoista on se, että elokuvassa puhutaan vain arameaa, latinaa ja hepreaa. Vähän rankempaa viihdettä tämä elokuva on, mutta katsomisen arvoinen ainakin kerran vuodessa.


78Vieraalla maalla kaukana
Englannissa 1734


2.
En, rakas Jeesus, ymmärtää
voi kärsimystäsi,
vaan luotan, että sovitit
myös minun syntini.
Cecil Frances Alexander 1848. Ruots. Britt G. Hallqvist 1955. Suom. Jaakko Haavio 1962. Virsikirjan lisävihkoon 1963.


Iltakahveille kaipasin jotain hyvää, joten leipomukset esiin! Mitähän näistä saisi aikaan...? No, kaivoin esiin 20 vuotta vanhan keksiohjeen. Ukon kanssa nimitimme näitä kamelinkakoiksi...


Taikina syntyy kattilassa, sulatetun voin ja suklaan pohjalta...


Kakkarat / kakkuset / kamelinkakat pellille...


...ja vartin päästä on iltakahvin kaverina suklaa-kaura-rusinakeksejä:Ennen istuttiin Ukon kanssa aina samalla sohvalla (meillä oli silloin vain yksi sohva...) juomassa kahveja ja syömässä kamelinkakkoja. Niin tänäänkin  :)


Ja niin meni pitkäperjantai.

4 kommenttia:

 1. Olen yhden kerran katsonut ko. filmin. Vaikka tiedostan kaiken sen oikeasti tapahtuneen väkivallan ja Jeesuksen kärsimykset (sekä henkiset , hengelliset että fyysiset), en pysty nykyään enää millään katsomaan mitään väkivaltaista elokuvaa. Oletko muuten huomannut, että telkkarissa ei enää esitetä pääsiäisen aikaan Jeesuksen elämästä kertovia elokuvia?

  Riemullista pääsiäistä Sinulle: Pääsiäisaamun ilosanoma kajahtaa pian ilmoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekemällä tehty väkivalta tökkii, mutta kun historialta ei voi silmiä sulkea, elokuvissakaan... Eihän tuo helppoa katsottavaa ole. Totta: telkkari vaikenee. Pääsiäiselokuvia ovat Potterit.

   Poista
 2. Lettuaamiainen! Äitini hemmotteli lastenlapsiaan lettuaamiaisilla, kun tytöt ja serkkunsa olivat pieniä ja viettivät aikaa mummolassa. Tyttöjen mielestä se jopa kuului asiaan :)

  Mutta kamelinkakkoja en ole ikinä maistanut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Letut ovat hemmottelujuttu :) Ja mitä kakkoihin tulee... Mulle ainakin maistuvat ;)

   Poista