Powered By Blogger

lauantai 26. maaliskuuta 2016

LankalauantaiPääsiäislauantaina oli tapana keittää ja värjätä talvella kehrätyt langat. Lankalauantai oli vanhan kansan uskomusten mukaan vuoden huonomaineisin ilta, jolloin Jumalan suojeleva vaikutus oli pienimmillään. Silloin pahat voimat eli noidat ja trullit olivat liikkeellä: niiden tarkoitus oli pilata karjaonni. Lankalauantaina poltettiin kokkoja, sillä elävän tulen ja kitkeräntuoksuisen savun uskottiin pitävän pahat henget loitolla.

Jollain tavalla langat liittyivät myös minun lauantaihini, mutta ensin oli muutakin...


Lazy lauantai


Aamupalan ja kirjan kanssa peiton alla
Kauppakierros ei ollut kovin pitkä. Cittarissa tehtiin ruokaostokset, Kirpparilla kierrettiin ja Plantageniin tehtiin hukkareissu. Kukkien takia menimme vielä Viherlandiaan...


Ja koska menimme sinne nälkäisinä, oli viisautta aloittaa Kahvila Edenistä:
Nämä ruukut ovat kovasti minun mieleeni, mutta koska itselleni olin jo kauppareissulla kukan löytänyt, niin tyydyin vain kuvaamaan:


Näillä kukilla onnitellaan huomenna...


Mariskoolillinen pikkuisia munia piti ostaa...


...niitä samoja, joita aapiskukko on muninut Esikoisen ja Kuopuksen aapisen väliin heidän opetellessaan lukemaan 5-vuotiaina...


Nyt ainakin tiedetään, mistä kukko on munansa hankkinut!


Päivän muut löydöt:


Helmililjan ostin sekä itselleni että äidille huomenna vietäväksi


Kahvi on aina hyvä idea ja servettejä ei koskaan voi olla liikaa  ;)


Kirpparilta oli saatava tämä kuppi 0,75 €:lla


Hyvä pari!No, sitten niihin lanka-asioihin... Sukka on venynyt hitaasti ja varsi valmistunut. Ja taas olisi selviydyttävä kantapäästä. Luulisi jo toisella kerralla olevan helppoa, mutta mitä vielä! Varustauduin kantapääurakkaan laittamalla elokuvan pyörimään:

http://www.imdb.com/title/tt0976051/


 Juonipaljastuksia...

Toista Maailmansotaa ja etenkin natsien hirmutekoja käsitteleviä elokuvia on paljon. Lukijan lähestymistapa on siitä harvinainen, ettei näitä kamalia asioita tai tapahtumia näytetä. Tämä ei tee elokuvasta kuitenkaan yhtään kevyempää.

Michael Berg, 15-vuotias nuorimies, alkaa voida pahoin koulumatkalla ja pysähtyy porttikongiin oksentamaan. Tuntematon nainen siistii pojan ja auttaa hänet kotiin. Muutamaa kuukautta myöhemmin tulirokosta selvittyään Michael haluaa käydä kiittämässä auttajaansa. Nainen on Hanna Schmitz, raitiovaunuvirkailija ja yli puolet Michaelia vanhempi, mutta parin välillä kipinöi ja heille syttyy suhde. Elokuvan alkupuolella saadaan seurata ehkä vähän liikaakin nuoren pojan ja vanhemman naisen seksiin perustuva suhdetta. Kohtaukset on tehty tyylikkäästi, mutta hieman vähempikin olisi riittänyt. Michael huomaa Hannan pitävän siitä, että hänelle luetaan. Suhde etenee täysin Hannan säännöillä, ja nuori Michael on todella ihastunut , vaikka ihmetteleekin miksei Hanna kerro itsestään mitään. Yhtenä päivänä nainen on poissa. Michael jää yksin pää pyörälle miettimään mikä meni vikaan ja mitä naiselle tapahtui.

Kahdeksan vuotta myöhemmin  Michael kohtaa Hannan natsien sotaoikeudenkäynnissä. Samalla, kun Hannan menneisyys paljastuu, Michael saa selville salaisuuden, jolla on vaikutus heidän molempien elämään.

Michaelin hahmo on saanut elokuvassa kahdet kasvot, nuorta poikaa esittää David Kross, ja aikuista miestä Ralph Fiennes. Ihmeellistä on se, että Fiennes jää nuorelle Krossille kakkoseksi. Tämä johtuu osittain hahmon muuttumisesta iän kuluessa. Nuori poika täynnä energiaa, ja vanhempi mies täynnä hiljaista ahdistusta ovat kaksi hyvin erilaista roolia. Kate Winslet nähdään Hanna Schmitzin roolissa koko elokuvan ajan eikä hänelle tuota mitään ongelmaa kannatella roolia,

(Takakansitekstiä ja Leffatykin arvostelua)


Jäätelöäkin tarvitsin välillä...Ja kun Lukija loppui oli vasta kantatilkku valmis


Ja kun päätän raporttini, olen purkanut jo kahdesti ja edelleenkin vasta kantatilkku on valmis...

Että semmonen lankalauantai  :)
6 kommenttia:

 1. Minäkin ihastelin Viherlandiassa niitä kahvikupeissa olevia narsisseja! Muutenkin olisi ollut niin ihania pääsiäisasetelmia, mutta vain tulppaaneja lähti mukaan, sekä Aino-laseja Iittalan alennuskorista ja perheen vasenkätiselle omat sakset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasin ;) Siellä oli kyllä ihania asetelmia. Oltiin tosiaan liikkeellä ihan sulkemisaikoihin, joten ehdimme nippa nappa kahvit kulauttaa ja ruusut ostaa. Normaalisti Viherlandiassa on katseltavaa vähintään tunniksi...Ja ostettavaa ;)

   Poista
 2. Arvaa kuka tulee nykyään aina mieleen kaikista kahviaiheisista tavaroista :-D

  VastaaPoista
 3. Nuo kuppikukkaruukut ovat vaan niin <3!!

  Kirpparilöytösi ovat myös <3. Ostitko ne samasta pöydästä, vai miten löytyikin noin hyvin yhteen sopivat servetit ja muki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täydellinen pari muodostuu kirpparikupista ja suomalaisen serveteistä :)

   Poista