Powered By Blogger

tiistai 29. heinäkuuta 2014

193. kuppiRunsaasti ruutuaikaa ja ramadan tietoa

Aloitin aamun kynsien hoidolla
Tänä vuonna ramadan (Turkiksi ramazan) osui juuri matkamme ajaksi 28.6.-29.7. Ja miten se vaikutti meihin? Mehän emme paastoa ja minäkin hörpin turkkilaista kahvia ja Presidenttiä aina kuin siltä tuntuu. Voisin sanoa, että eniten ramadan vaikutti yöuniini. Joka ikinen yö heräsin ramadan-rumpalin rummutukseen. Hän kierteli herättämässä ihmisiä syömään ennen auringonnousua. Rummutusta kuunnellessani sängyssä pyörien olin aina kuvitellut rumpalin tämän näköiseksi:


Tänään rummutus jatkui pitkin päivää, kun rumpali tuli keräämään palkkaansa ovelta ovelle kulkien. Rumpali olikin tämän näköinen. Ja kovaääninen...


Tosin miehen ja rummun ääni ovat pientä verrattuna siihen tykin jysäykseen, joka kuuluu joka ilta auringon laskiessa ja kutsuu ihmiset syömääm iftaria, paaston lopettamisateriaa. Toisinaan odotimme BUMia mutta toisinaan söimme ihan omalla aikataululla naapureista ja ohikulkijoista välittämättä.

Nämä kaksi kovaäänistä asiaa ja se, että rannoilla oli vain vähän väkeä olivat meille ramadanissa huomattavinta. Plus että ramadanin aikana myytävä ramazan pide on tosi hyvää leipää!

Mutta sitten se ruutuaika alkoi. Ensin katsoin Esikoisen ja Kuopuksen kanssa molemmat Hobittileffat putkeen.Okei, vähän kahvia tarvittiin välillä...


Illalla käytiin vielä ylhäällä Kaleköyn linnassa, josta ei valitettavasti ole enää paljon jäljellä

Matkan varrella oli pieni vuoristokirkkoJa kun täältä laskeuduimme tuli jälleen BUM!

Illalla rakensimme Kuopuksen kanssa kisakatsomon olohuoneeseen. Monta hyvää peliä on reissunpäällä mennyt ohi, mutta nyt olimme valmiit kannustamaan Hollannin pronssille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti