Powered By Blogger

perjantai 16. elokuuta 2019

Jane Austen -lukupiiriMatkalukemiseksi olin ottanut jo kauan sitten kirpparilta löytämäni Jane Austen -lukupiirin, jonka on kirjoittanut Karen Joy Fowler

 
"Viisi eri ikäistä naista ja yksi mies perustavat lukupiirin kokoontuakseen keskustelemaan Jane Austenin romaaneista. Seuraavan puolen vuoden aikana avioliitot joutuvat koetukselle, uusia suhteita alkaa, epäsopivat järjestelyt muuttuvat sopiviksi ja rakkaus löytää kohteensa. Fowler havainnoi taitavasti ihmisluonnon heikkouksia ja sosiaalisen kanssakäymisen raadollisuutta. Hänen tekstinsä on tarkkanäköistä ja hykerryttävän ironista; se kuvaa hienovireisesti tavallisten ihmisten elämää hieman Annie Proulxin tai Carol Shieldsin tapaan.

Jane Austen -lukupiiri on paitsi oivaltavast kirjoitettu ja älykäs ihmissuhderomaani, myös tarina lukemisen itsensä merkityksestä, kirja jonka Jane Austen olisi kirjoittanut jos hän olisi elänyt 2000-luvun Kaliforniassa. Yhteydet Austenin teosten ja nykymaailman välillä ovat herkullisia. Austenin tuotannon tuntemista Lukupiiri ei kuitenkaan edellytä, pikemminkin avaa siihen houkuttelevia näkökulmia."
 
 
Pidän kirjoista, joissa luetaan kirjoja. Jane Austinilta en ole lukenut yhtään kirjaa, mutta olen sentään NÄHNYT Ylpeyden ja ennakkoluulon sekä Järjen ja tunteet  :)


Jo ensimmäisen luvun, maaliskuun, aikana kävi ilmi, että kyseessä ei ole mikään merkittävä mestariteos. Eikä myöskään mikään lempikirja. Mutta koska olin ottanut mukaani vain kaksi kirjaa, oli luettava sitä mitä oli tarjolla...


No, ainakin oli kahvia...


Kaksi kuppia ❤️Kirjan lopussa on yli 40 sivun tietopaketti Austenista mm. läheisten, ystävien, arvostelijoiden ja kirjailijoiden ajatuksia Austenista ja hänen tuotannostaan sekä kysymyksiä lukupiireissä pohdittavaksi. No, vähän turhaa...

 
Kirja matkusti kuitenkin takaisin Suomeen mukanani ja odottaa nyt kiertoon pääsyä. Hyllyssäni sille ei valitettavasti paikkaa ole.
 
 
 

4 kommenttia:

 1. Sitä jaksaa lukea loppuun vähän mielenkiinnottomankin kirjan, jos muuta ei ole tarjolla. Muuten olen tullut aika ronkeliksi ja jätän kirjan helposti kesken jos ei kiinnosta..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä yritän saada kaikki aloittamani loppuun luettua... aina ei onnistu ;) Mutta nyt ei ollut vaihtoehtoja kuin yksi ja se tuli nopeasti luettua ;)

   Poista
 2. En ole lukenut tuota, enkä taida lukeakaan... Kiitos neuvosta! :)

  VastaaPoista