Powered By Blogger

maanantai 22. tammikuuta 2018

Viikonlopuksi RauhaanKun työt perjantaina oli tehty olikin sitten koko viikonlopun mittaisen huvin vuoro. Ukko sai palvelusvuosistaan kylpyläviikonlopun ja minä pääsin edullisesti mukaan. Ensimmäinen valintamme ei toteutunut, ei ollut tilaa majatalossa, mutta näin jälkikäteen ajatellen se oli pelkästään onni. Nyt pääsimme Rauhaan.

Matkan alkaessa alkoi jo hämärtää. Autossa istuin kädet sylissä, ei nähnyt käsitöitä pyöritellä... Mutta hyvinhän se matka meni. Nukkuenkin.


Perillä. Holiday Club Saimaa. Saimaa sijaitsee Kaakkois-Suomessa, Lappeenrannan Rauhassa, lähellä Imatran keskustaa.

Holiday Club Saimaa noudattaa yli satavuotisia perinteitä alueen hotelli- ja matkailualalla. Ensimmäinen täyshoitola – Rauha pensionaat for turister – perustettiin vuonna 1894 Gustav Almin toimesta. Venäläinen lääkäri Dimitry Gabrilovitsch osti hoitolan vuonna 1912 ja perusti tilalle sanatorion, joka tarjosi monipuolisia palveluita lukuisista kylpylähoidoista galvaanisiin- ja kirkasvalohoitoihin. Klinikka oli edistyksellinen muun muassa dietti- ja vegaaniruokiensa ansiosta. Vieraita saapui Venäjältä, Puolasta, Romaniasta, Preussista ja jopa Amerikasta asti nauttimaan korkealaatuisesta palvelusta ja monipuolisista hoidoista. 

Vuonna 1923 Rauhan kylpylän rakennus paloi, jonka jälkeen se myytiin Viipurin sairaanhoitopiirille. Uuden sairaalan rakentaminen aloitettiin vuonna 1923 ja suomalaisten arkkitehtien suunnittelema sairaalarakennus vihittiin käyttöön 22.11.1926. Toisen maailmansodan aikaan rakennus palveli myös sotilassairaalana, ja vuosina 1946 ja 1954 synnytyssairaalana. Vasta vuonna 2000 Rauhan sairaala suljettiin kokonaan.

Nyt, yli sadan vuoden jälkeen, hotelli- ja kylpylätoiminta on jälleen palannut alueelle vivahteikasta historiaa ja perinteitä kunnioittaen, entistä monipuolisempana.


Castle Hotelli...Paviljonki, jossa meidän sviittimme oli...Tuon 12-ruutuisen ikkunan takana asustimme


Kurkataan toki sisään!Huone oli kaunis, siisti ja viihtyisä...
Kylpyhuone oli tilava ja valoisa. 
Sen verran oli perjantai-ilta, että syötiin ihan vain omassa sviitissämme eikä lähdetty ravintolaa etsimään...


...ihan gurmeeta kuitenkin ;)


Erityismaininta vielä huoneen tapeteille: Kivat! 


Ja sitten nukuttiin. Rauhassa.


8 kommenttia:

 1. "Saisinpa joskus olla rauhassa", tulee toisinaan toivottua. Pitänee siis pistää mieleen tuo paikka ja puhua puoliso mukaan Rauhaan. :) Ihanat kuvasi toimivat mainioina matkailumainoksina! On teillä ollut mieletön viikonloppu, tuskin maltan odottaa jatkoa kertomukselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikonloppulomasemme oli ihan mieletön ❤ Odottelehan vaan, että pääsen kertomaan lisää :) Ja oli kyllä hyvä paikka, menkää käymään :)

   Poista
 2. Oi miten kivalta näyttää..ihana Rauha:) Mahtavia tuollaiset viikonloput! Ihanaa alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin myös sinulle!
   Rauha ❤ Viikonloppulomanen ❤

   Poista
 3. Ihanan rauhaisalta näyttävä paikka. Kiva, kun pääsitte minilomalle. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa oli lomailla viikonlopun verran Ukon kanssa ❤

   Poista