torstai 3. elokuuta 2017

Killinkoskella postcrossareiden kanssaPostcrossing on yllättävä harrastus. Jonain lauantaina saatat huomata olevasi Killinkoskella postcrossaavien ystäviesi kanssa! Nyt täytyy varmaan vähän selittää...

Ensinnäkin: Killinkoskelle ei päädytä tuosta noin vain. Tarvitaan auto. Ja kuski. Mutta kuinka kummassa minä päädyin tankkaamaan auton? Ensikertaa elämässäni. Ystävällinen kuskimme osaa järjestää elämyksiä! No, auto tankattiin Petäjävedellä ja sitten navigoin Killinkoskelle.

Tässä kuvassa ei ole meidän automme. Mutta erittäin hieno auto!


Killinkoskella oli vuotuinen suuri kylätapahtuma. Paikalla oli kirpparimyyjiä, jos jonkinmoista myyntikojua, keräilijöitä laidasta laitaan. Melkoiset markkinat siis!

Joku kerää ja myy, toinen tarvitsee ja ostaa...


Tapahtumapaikkana Wanha TehdasWanhan tehtaan Kuppilassa kävin vain pyörähtämässä, lettukahvini ostin lettukahvikojusta :)Museoissa olisi ollut mistä valita: nauhateollisuusmuseo, Suomen kameramuseo, nalle- ja lelunäyttely, WPK:n wanhan palokaluston näyttely, vanhojen opetustarvikkeiden kokoelma, Kylämuseo Killin parturi-kampaamo... Sitten oli Galleria Killin kalleria, Kirpputorihalli ja kirjakirppu, Nauhalan tehdasmyymälä, Valokuvaamo Tenhola, kuvittaja Marjaliisa Pitkärannan muistoateljee...


Minä ostin yhdestä pop up kirpparipöydästä uuden, pienen Tupperwaren silikonivuoan :)Museoihin en ehtinyt, kävin ainoastaan tänä keväänä perustetussa Into-keskuksessa:


Into-keskus ylläpitää Nyströmin kulttuurisuvun muistoa Virroilla sekä esittelee I.K.Inhan toimintaa kirjailijana, toimittajana, kriitikkona ja kääntäjänä. 

I.K.Inha (alkuaan Konrad Into Nyströmiä nimitetään kultakauden mestarikuvaajaksi. Inha syntyi Virtain Jäähdyspohjassa (niinkuin muuten minun äitinikin!) 1865 ja kuoli Helsingissä 1930. 


Killinkosken kirkon ohi olen ajanut lukuisia kertoja mummulamatkoillani. Nyt tiesin, että kirkko oli auki, joten seuraavaksi seuralaisineni kipaisin kirkkoon!


Killinkosken kirkon (valmistunut 1928) on suunnitellut arkkitehti Josef Stenbäck. Kirkko on parhaillaan saamassa uutta väriä pintaan.


Kirkon sisällä hallitsee maalamaton puu


Alttaritaulu on muistaakseni nimeltään Ylösnousemus


Myös saarnatuoli on on samaa maalaamatonta puuta kuin koko kirkkosali


Paluumatkalla ihastelimme kekseliästä ja hauskaa taidetta...


Liekö tässä itse Killin Jätti saappaat pystyssä :D


Killinkosken työväentalo. Täällä olen ollut lapsena isän kanssa bingossa!


300 asukkaan kylässä on jäljellä vielä joitakin tehdastyöläisten asuntoja 1900-luvun alustaSitten takaisin Wanhalle tehtaalle, koska:Kirjoitteleva korttiseurueemme viihtyi niin pitkään, että koko tapahtuma oli ohi ja kaikki paikat suljettu ennenkuin miittimme oli ohi. Päivä paistoi ja saatoimme kirjoitusurakkamme loppuun kuppilan terassipöydissä


Itse lähetin tänään kokonaista kolme korttia :)


Kun Killinkoski oli nähty ei reissu suinkaan ollut vielä tehty...

Seuraava etappi paluumatkalla: Petäjävesi


Tämänkertainen kuvasaaliini Unescon maailmanperintökohteesta :)

Korttiostoksilla kävin, en maksanut pääsymaksua tällä kertaa, joten ei tämän enempää sisäkuvia


Kirkkoa kiertämässä...


Ehtookellojen aika -siksi kellotapulin luukku on auki

Kesätyöläiset kirkon luonaJa tästä elämysmatkamme jatkui kotia kohti . Kiitos kivasta päivästä crossarikamuille :)8 kommenttia:

 1. Olipa ihana päivä, johon mahtui monenlaisia elämyksiä <3

  Kiitos miittikortista, olin siis yksi onnekkaista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä taisit olla, sisko :) Elämysmatka alusta loppuun ;)

   Poista
 2. Olipa mahtavan kiva reissu Killinkoskelle. Jättiläisellä on kyllä pitkät sääret. ;)
  Multa tämmöinen miitti meni kyllä vähän ohi. Missä siitä ilmoiteltiin? No, olen kyllä tietty vähän huolimaton huppeli, jos olen ohittanut jutun kokonaan. Kimppakyydillä olisi varmaan päässyt sinne ja samalla jakamaan kyytikustannuksia.
  Kiitos kuitenkin kuvaretkestä! Kiva juttu näinkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Postcrossin forumilla oli ihan oma viestiketju tuolle:

   https://forum.postcrossing.com/viewthread.php?tid=75170

   Vuosittainen tapahtuma, itse ensikertaa mukana :) En voinut kysellä mukaan, kun en itse autoa ajanut enkä ollut varma, oliko takapenkki jo täynnä. Täytyypä olla toiste tarkkana ;)

   Poista
 3. Hienoja rakennuksia ja kuvia! Kuulosti olleen mukava reissu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan ollutkin kivan oloinen reissu :)

   Poista
 4. Sinä se osaat ottaa hienoja kuvia. Miten voi kaikki näyttää paljon paremmalta sinun kamerasi kautta? Kokeillaanpas sitä taikaa minuunkin, kun seuraavan kerran tavataan livenä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinua, Rohtola :D
   Mutta kiitos, kuvia on ainakin paljon. Muutama miittikuva ja pari hyvää ryhmäkuvaakin mulla on. Niissä ollaan mekin molemmat niin hyvän näköisinä, että ei me kuule mitään taikoja tarvita :)

   Poista