Powered By Blogger

sunnuntai 19. elokuuta 2018

Voiko kahvia juoda?



Kahvin terveellisyys nousee aina välillä otsikoihin. Tällä kertaa on kyse akryyliamidista.




Tummapaahtoinen kahvi  sisältää vähemmän akryyliamidia kuin vaaleapaahtoinen. Tämä johtuu siitä, että akryyliamidia muodostuu erityisesti kahvin paahtamisen alkuvaiheessa. Kun paahtamista jatketaan pidemmälle, jo muodostunut akryyliamidi alkaa korkeissa lämpötiloissa hajota ja sen pitoisuus kahvissa pienentyä.



Tummapaahtoista, kiitos!


2 kommenttia:

  1. Äitini oli varsinainen kahvikissa....eli 84 vuotiaaksi. ISäni on nyt 88, eikä kahvia juo, kuin silloin, jos on vieraita..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikilla asioilla on vähintään kaksi puolta ;) Itse tunnen kropassani kahvin terveysvaikutukset :)

      Poista