Powered By Blogger

tiistai 18. heinäkuuta 2017

Kanssasi aina



Jälleen oli käsillä kevyttä kesälukemista:


Kirja oli kädessäni jo TÄÄLLÄ ja TÄÄLLÄ
 

"Luka ja Dora tapaavat ensi kerran viisivuotiaina pienen kroatialaisen kaupungin pinjantuoksuisilla rannoilla 1960-luvulla. Jo lapsina he tuntevat kuuluvansa toisilleen. Edessä on kuitenkin ero, kun Dora vanhempineen muuttaa Ranskaan ja Luka jää Kroatiaan.

Lapsuudenystävät tapaavat uudelleen kuusitoista vuotta myöhemmin Pariisin taiteilijapiireissä. Lapsuudessa syttynyt rakkaus roihahtaa intohimoksi – ja vie väistämättä kipeään kolmiodraamaan.
Luka ja Dora kuuluvat toisilleen ja vain toisilleen tässä maailmassa, mutta moraaliset velvoitteet ja väärät valinnat tulevat aina uudelleen yhteisen onnen tielle."



En ollutkaan ennen lukenut kroatialaisen kirjailijan kirjaa. Tosin kirjailija asuu Saksassa ja kirjoittaa saksaksi... Olisi ollut kiva, jos Kroatiasta olisi kerrottu enemmän, kuvailtu enemmän. Kuten myös Pariisia (!), jossa kirja osittain tapahtuu. Takakannen "Kroatian pinjantuoksuiset rannat" antoi lupauksen, jota kirja ei pitänyt...



Rakkaus. Tässä kirjassa oli rakkautta ensisilmäyksellä. Nuorten kiihkeää rakkautta, unelmia, epätoivoa, tuskaa, valhetta... Ei ihan kaikkein tavallisin rakkauskertomus. Hyvä niin. Ei täysin ennalta arvattava. Ei liian imelä...


Kelpo kesälukemista :)




2 kommenttia:

  1. Kirja vaikuttaisi sopivalta lomalukemiselta, ellei kirjapino täksi lomaksi olisi jo horjuvan holtittoman hirmuinen. Kuvasi ovat jälleen aivan omaa luokkaansa, siis mahtavia!

    VastaaPoista