Powered By Blogger

sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Neljäs kirja



Ihana aurinkoinen aamu! Ennen töihin lähtöä ehdin keittelemään kahvit...




...juomaan kahvini ruusukupista...



...ja lukemaan loppuun neljännen kirjani




Ja taas oli niin nälkä, että leivästä on jo haukattu ennen kuvausta ;)


Kahvi loppui...


...kirja loppui...


Olen melkein yllättynyt, että onnistuin pitämään näin vakavaa kirjaa kiinnostavana. Kirja tapahtuu suurimmaksi osaksi päähenkilö Reta Wintersin pään sisällä.  Reta on kääntäjä ja menestynyt esikoiskirjailija, lääkärin vaimo ja kolmen tyttären äiti. Kaikki on ollut ihan hyvin kunnes perheen vanhin tytär 19-vuotias Norah keskeyttää opintonsa ja löytyy kerjäämästä suurkaupungin kadunkulmasta kaulassaan lappu, jossa lukee hyvyys... Kertomuksessa on monia kerroksia ja suomennos on sujuvaa ja miellyttävällä tavalla ärsyttävää.

Hyllyssäni on toinenkin Shields ja sinne se saa  joksikin aikaa  jäädäkin. Kaipaan jotain muuta tähän väliin...


Ennen seuraavaa lukukokemusta rikastutin itseäni vielä uudella leipomiskokemuksella. Perunarieskoja tehdessäni jauhot meinasivat loppua ja taikina tarttui käsiini kuin liima. Melkein tuli paniikki keittiössä, mutta selvisin sämpyläjauhojen avulla vehnäjauhojen loppumisen aiheuttamasta ankeudesta. Kamala taikinakokemus, ei tee mieli ihan heti uudestaan taikinantekoon...



Mutta hyvältä maistuivat valmiit rieskat!



Tänä vuonna jätin laskiaisena pullat syömättä, mutta syötiinpähän sitten rieskaa ;)


6 kommenttia:

  1. Mä olen kerran aloittanut tuon kirjan, mutta lukematta jäi. Jääköön niille, jotka tuollaisesta pitää. Tällä hetkellä luennassa Nenäpäivä, joka täyttäisi listan 9. kohdan (kun yksi kirja yhteen kohtaan), koska viikonloppuna sain luettua sarjakuvan (Kuopion kirjastossa ei oo Baby Bluesia!!! Luin Milla Palomäkeä) ja mukaelman (William Shakespearen Romeo & Julia Timo Mäkelän sarjakuvana). Olipa mielenkiintoista tutustua sarjakuvien maailmaan, kun niitä ei juurikaan tule luettua ja aiemmin en täällä kirjastossa edes ole koko sarjishyllyyn perehtynyt.

    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä selvisin loppuun asti, eikä tehnyt loppupeleissä tiukkaakaan. Kirjaa voisi kuvailla "alku aina hankalaa, lopussa kiitos seisoo".

      Onko kohta 9. siis miltä listalta? Mulla on kaksi erilaista, se, jonka löysin yhdestä blogista ja kirjastosta ottamani. Ei näytä olevan naisen kirjoittama ja tuskin on myöskään tietokirja...

      Itse luen seuraavaksi sarjakuvaa, Baby Bluesia kuten arvata saattaa. Heti kun silmät pysyy auki sen verran että lukeminen onnistuu. Tervetuloa sarjakuvien kiehtovaan maailmaan!!!

      Poista
  2. Hyvän näköisiä rieskoja! Nyt niitä tekee minunkin mieleni! Eikä meillä ole muusia... vielä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää olikin, vaikka se taikina oli ihan hirveetä ja kiinni joka paikassa, kun jauhot loppu, kun päätinkin tehdä tupla annoksen... Ja pussimuussilla mentiin taas!

      Poista
    2. Rieskoja onkin paras tehdä kerralla tupla-annos, on ne vaan niin hyviä! :) Ja hyvinhän selvisit, kun oli sentään sämpyljauhoja kaapissa. Minä olen joskus muinoin joutunut jatkamaan pullataikinaakin sämpyläjauhoilla...

      Poista