Melkein vapaa päivä keittiöstä....
Sitten päätin kokeilla joululahjaksi saamaani LéKUé leipäkäärettä.
LEIPÄÄ HELPOSTI ILMAN TAIKINAN VAIVAAMISTA
400 g vehnäjauhoja
360 g vettä
10 g oliiviöljyä
4 g suolaa
5 g hiivaa
Kaada kaikki ainekset leipäkääreeseen.
Sekoita ainekset sekoituslastalla.
Sulje leipäkääre ja peitä se liinalla.
Anna taikinan seistä ja kohota vähintään 6-8 tuntia huoneenlämmössä. Mielellään yön yli (no ei tällä kertaa!)
Kun taikina on seissyt, paista 220 C asteessa 40 min.
Poista leipä leipäkääreestä ja käännä se ympäri.
Paista vielä 10 min. ilman käärettä pohjapuoli ylöspäin.
Taikina ennen kohotusta:
Kohonnut taikina 7 tuntia myöhemmin valmiina paistettavaksi:
Leipä vielä 10 minuutiksi paistumaan ilman leipäkäärettä:
Valmis leipä koemaistamisen jälkeen:
Päivän paras kupillinen kahvia, olkaa hyvä!!!
Ja se nautittiin Hosuli-mukista, jonka sain hankittua Muumi-mukieni joukkoon työkaverin "ylijäämävarastosta" ;)
Your bread looks fantastic!
VastaaPoista